Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής αγώνα, λόγω τραυματισμού αθλητή

Τον κίνδυνο τιμωρίας της έδρας, μηδενισμό αγώνα και αφαίρεση ενός βαθμού, αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακό, σε περίπτωση που διακοπεί οριστικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής αγώνα, λόγω τραυματισμού αθλητή

Με βάση τον κανονισμό, σε περίπτωση που ο διαιτητής, ο οποίος περιμένει τη γνωμάτευση του γιατρού τού αγώνα για τον τραυματισμό του Χαουάνκαρ, διακόψει οριστικά το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με μηδενισμό αγώνα (κατακύρωση υπέρ του Παναθηναϊκού εν προκειμένω) και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια. Σημειώνεται ότι το επόμενο εντός έδρας για τον Ολυμπιακό είναι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

«Η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτε απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο κλπ). Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή».

Οι προβλεπόμενες ποινές