Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Ερυθρόλευκη» η παράδοση στο ντέρμπι «αιωνίων»

Κυρίαρχος είναι ο Ολυμπιακός στην παράδοση των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Super League

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Ερυθρόλευκη» η παράδοση στο ντέρμπι «αιωνίων»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν απόψε (22/10, 19:30, CS 1 HD, LIVE από το fosonline.gr) για την 8η αγωνιστική της Super League.

Ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό 68 φορές για την Α’ Εθνική/Super League και έχει επικρατήσει τις 31, ενώ ο Παναθηναϊκος έχει 13 νίκες. Οι δύο ομάδες έχουν φύγει από το γήπεδο ισόπαλες 24 φορές.

H νίκη του Ολυμπιακού στη διαδικασία των περσινών Playoffs ως γηπεδούχου έσπασε ένα γενικό σερί επτά αγώνων ανεξάρτητα έδρας χωρίς ήττα που είχε δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός έπειτα από την επικράτηση των Ερυθρολεύκων στις 16 Μαΐου 2021 με 4-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σε αυτό το διάστημα υπήρξαν τρεις νίκες του Παναθηναϊκού και τέσσερις ισοπαλίες σε επτά αναμετρήσεις και στις δύο έδρες. Οι τρεις από τις τέσσερις ισοπαλίες των δύο ομάδων ήταν με 0-0, ενώ υπήρξε και μια με σκορ 1-1.

Οι Πράσινοι με αυτή την επίδοση των επτά αήττητων αγώνων με τον Ολυμπιακό ισοφάρισαν την καλύτερη συγκομιδή που είχαν ποτέ, από το 1987-88 έως και το 1990-91 όταν πάλι ήταν επτά ματς με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Το πιο συχνό σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι το 1-1 και το 1-0 με 13 εμφανίσεις το καθένα. Το 0-0 με 8 εμφανίσεις είναι στην τρίτη θέση και από εκεί και πέρα ακολουθούν το 2-1 με έξι και το 1-2 με πέντε.

Η πρώτη αναμέτρηση σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έγινε στις 24 Ιουλίου 1960 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 με τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ να σημειώνει το πρώτο χατ τρικ σε ντέρμπι και το άλλο γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε με αυτογκόλ του Λαιμού. Για τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Κώστας Παπάζογλου.

68 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

31 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

13 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 88-61

slgr.gr