Η επιστροφή του Μάνου στο Ηράκλειο με τον Ολυμπιακό

Ποιος είναι ο 24χρονος επιθετικός που λατρεύεται στην Κρήτη. Τα σημάδια της μοίρας και το πείσμα του να πετύχει στον Πειραιά.

Η επιστροφή του Μάνου στο Ηράκλειο με τον Ολυμπιακό

Στο ποδόσφαιρο οι συγκυρίες και η τύχη πολλές φορές έχουν αποδειχτεί καθοριστικές για ολόκληρες καριέρες. Ο Δημήτρης Μάνος από το καλοκαίρι ανήκει στους Πειραιώτες και αυτός μαζί με τον Μαντί Καμαρά ήταν οι ποδοσφαιριστές που αποθεώνονταν από τους ανθρώπους πριν καν φύγει η αποστολή για το Ζέεφελντ. Πράγματι ο 24χρονος επιθετικός έδειχνε μέσα από τις προπονήσεις ότι το… έχει το γκολ. Είναι καλός παίκτης, είναι μέσα στη φάση, δίνει μάχες στο γήπεδο και έχει αίσθηση του χώρου. Τα γκολ δεν ήρθαν στα φιλικά και ο Μάνος έχασε έδαφος. Γιατί αυτή είναι η ζωή του επιθετικού. Με το γκολ βγάζει το… ψωμάκι του και με αυτό φτιάχνει τη ψυχολογία του.

Ο τραυματισμός του Αχμέντ Χασάν έχει φέρει τον Μάνο σε πρώτο πλάνο στον Ολυμπιακό. Και τα φέρνει έτσι η μοίρα που όλος ο ντόρος γίνεται πριν το ματς με τον ΟΦΗ, στο «Θ. Βαρδινογιάννης», το γήπεδο στο οποίο μεγαλούργησε πέρσι. Ο Μάνος χτύπησε στην προπόνηση της Πέμπτης, αλλά τελικά όλα είναι καλά και θα είναι στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Ποιος είναι ο 24χρονος φορ που επιστρέφει σε ένα γήπεδο που λατρεύτηκε και λατρεύεται; Πρώτα απ’ όλα το ντεμπούτο του στη Super League το έκανε στις 6 Ιανουαρίου 2013 με τη Βέροια κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για 9 λεπτά έπαιξε σε εκείνη την ήττα με 3-0 και τώρα η μοίρα του παίζει ένα περίεργο παιχνίδι, αφού λόγω του τραυματισμού του Χασάν ανέβηκε στην ιεραρχία και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη σε ματς πρωταθλήματος.

Στην Ημαθία ο Μάνος δεν στηρίχτηκε και δεν τον εμπιστεύτηκαν. Ο Σταύρος Λαμπράκης τον είχε εντοπίσει και τον Αύγουστο του 2015 τον πήρε δανεικό στον Εργοτέλη. Από εκεί άρχισε να αλλάζει η τύχη του. Τον Ιούλιο του 2016 ο Μάνος μετακόμισε στον ΟΦΗ και τότε προπονητής ήταν ο Νίκος Νιόπλιας με τον οποίο είχε λίγο χρόνο συμμετοχής. Τη στιγμή που ο Νιόπλιας έφυγε από τον ΟΦΗ άλλαξε και η μοίρα του Μάνου. Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Κρήτης και ο νεαρός φορ είχε άλλη αντιμετώπιση. Η αποχώρηση του Νίκου Κουσκουνά είχε ως αποτέλεσμα να πάρει φανέλα βασικού την περσινή σεζόν ο Μάνος και να σκοράρει ασταμάτητα.

Σημείωσε 27 γκολ, έχοντας 10 ασίστ σε 26 παιχνίδια. Ο κόσμος του ΟΦΗ τον αγάπησε και μάλιστα εκτίμησε πολύ περισσότερο πως δεν έφυγε από την ομάδα στα μέσα της σεζόν παρά τις προτάσεις που είχε στα χέρια του.

Ο Μάνος θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό και μάλιστα είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν πως αν αρχίσει να παίρνει χρόνο θα βρει θέση και στην εθνική. Είναι πεισματάρης και πιστεύει στον εαυτό του. Δεν είναι τυχαίο πως και το καλοκαίρι όταν τέθηκε θέμα να παραχωρηθεί δανεικός εκείνος ξεκαθάρισε πως θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν.