Η μεγάλη πρόκληση του Λάζαρου για την πρώτη έξοδο του Ολυμπιακού

Ο Χριστοδουλόπουλος θα είναι από τα βασικά όπλα του Πέδρο Μαρτίνς για να φύγουν οι Πειραιώτες με το «διπλό» από την Κρήτη.

Η μεγάλη πρόκληση του Λάζαρου για την πρώτη έξοδο του Ολυμπιακού

Ένα από τα βασικά όπλα του φετινού Ολυμπιακού είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και να οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά σε επιτυχίες. Είναι σημαντικό επίσης ότι ο Λάζαρος γνωρίζει όσο ελάχιστοι τις δυσκολίες και τις παγίδες που κρύβουν έδρες όπως αυτή του ΟΦΗ.

Μπορεί οι Κρητικοί να βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά το «Γεντί Κουλέ» είναι ένα γήπεδο στο οποίο ανέκαθεν υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες. Σε τέτοιες έδρες χρειάζονται παίκτες με εμπειρία όπως ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έχει πάρει τις ανάσες του και περιμένει την επανέναρξη των υποχρεώσεων.

Ο διεθνής άσος των Πειραιωτών ξέρει καλά τι περιμένει τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο την Κυριακή το βράδυ. Έχει παίξει σε αυτό το γήπεδο κατά του ΟΦΗ, αλλά έχει και ένα επιπλέον κίνητρο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει κατά του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Αν και έχει βάλει τρία γκολ κατά της ομάδας της Κρήτης, δεν το έχει κάνει ούτε μία φορά στο γήπεδο της. Έχει σκοράρει το 2005 στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 2-0, το 2007 στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-0 και το 2009 στο Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1.

Στο Ηράκλειο δεν έχει καταφέρει να βάλει γκολ κάτι που φιλοδοξεί να κάνει την Κυριακή το βράδυ για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μία σημαντική νίκη που την έχει μεγάλη ανάγκη και παράλληλα να σκοράρει ξανά για πρώτη φορά μετά τις 26 Αυγούστου. Το σημαντικότερο για τον Χριστοδουλόπουλο, όμως, είναι να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες, αφού έμεινε μακριά απ’ αυτές στα δύο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος. Η παρουσία του στην ενδεκάδα, όμως, σε ένα τόσο σημαντικό ματς και με μεγάλες δυσκολίες είναι πολύ σημαντική, αφού γνωρίζει πως πρόκειται για έδρα-παγίδα.