Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Ελ Κααμπί, πρώτος σκόρερ στην Εθνική Μαρόκου

Με το γκολ στην Ακτή Ελεφαντοστού ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έγινε πρώτος σκόρερ στην Εθνική Μαρόκου μέσα σε μια πενταετία! Τέταρτος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Έγραψε ιστορία ο Ελ Κααμπί, πρώτος σκόρερ στην Εθνική Μαρόκου

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έβαλε ένα ιστορικό γκολ για τον ίδιο και την Εθνική Μαρόκου στο φιλικό με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Αμπιτζάν (1-1). Έφτασε στα 21 τέρματα με τη φανέλα της Εθνικής της χώρας του ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της.

Ο 30χρονος άσος που παίζει από το 2018 στην Εθνική έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους πάντες στη χώρα του. Άφησε στη δεύτερη θέση τον Χακίμ Ζιγιέχ της Γαλατασαρά που έχει 20 γκολι, στην τρίτη θέση του Γιουσέφ Εν Νεσίρι της Σεβίλλης με 17 και τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 16.

Μάλιστα ο Ελ Κααμπί είναι πρώτος σε συχνότητα στο σκοράρισμα (κάθε 106 λεπτά, καθώς έχει βάλει αυτά τα γκολ μόνο σε 37 αγώνες) και δεύτερος ο Ελ Αραμπί με γκολ κάθε 147 λεπτά!

Ο φετινός πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού που έχει δείξει από την αρχή τη δεινότητά του, το έκανε και με την Εθνική της χώρας του καθώς είχε βάλει δύο γκολ με τη Μαυριτανία τον Γενάρη του 2018 και λίγες μέρες αργότερα είχε πετύχει το πρώτο του χατ-τρικ σε μία νίκη 3-1 επί της Γουινέας.

Είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα και ο Ελ Κααμπί γνωρίζει την αποθέωση από τα media στην πατρίδα του και γενικά στην Αφρική, ενώ ετοιμάζεται να επιστρέψει στις συλλογικές υποχρεώσεις του on fire. Ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (22/10) και της αναμέτρησης με την Γουέστ Χαμ (26/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης».