Ολυμπιακός: Οι συνδυασμοί του Μαρτίνεθ στην αμυντική τετράδα

Οι πολλές διαφορετικές συνθέσεις που έχει χρησιμοποιήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Οι συνδυασμοί του Μαρτίνεθ στην αμυντική τετράδα

Αν και στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν δέχεται εύκολα γκολ για την άμυνα του γίνεται μεγάλη κουβέντα και ειδικά μετά τον αγώνα με τη Μπάτσκα Τόπολα. Και είναι αλήθεια ότι δεν συμβαίνει άδικα αυτό, διότι η ομάδα του Πειραιά έχει αρκετά θέματα και δέχεται πολλές φάσεις ανεξάρτητα από το αν η εστία παραβιάζεται ή όχι.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ όλο αυτό το έχει δικαιολογήσει ότι η ομάδα του παίζει επιθετικά και αφήνει χώρους. Μέχρι ενός σημείο αυτό έχει μία λογική, αλλά από την άλλη ο Ισπανός ψάχνει λύση για να μη συμβαίνει με τέτοια συχνότητα.

Το τρομερό της ιστορίας είναι πως μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου μέχρι το παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε ούτε μία φορά με την ίδια αμυντική τετράδα. Από την ΑΕΚ μέχρι τη Σερβία ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρουσίασε έξι διαφορετικές εκδοχές στα μετόπισθεν. Άλλες φορές αυτό συνέβη αναγκαστικά λόγω τραυματισμών, άλλες για να φρεσκάρει ποδοσφαιριστές.

Η τετράδα Κίνι, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα είχε εμφανιστεί ξανά στο εντός έδρας 4-0 επί του Ατρόμητου στις 27 Αυγούστου. Το εντυπωσιακό είναι πως σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, δηλαδή αυτό με τον ΠΑΣ έγιναν δύο αλλαγές. Η μία ήταν ο Φρέιρε που ήταν τραυματίας και έπαιξε ο Ρέτσος και η άλλη ήταν ο Ορτέγκα που άφησε τη θέση του στον Ορτέγκα. Ο Ρέτσος για παράδειγμα δεν είχε παίξει στα Γιάννενα για να προφυλαχτεί λόγω κάποιων ενοχλήσεων.

Η μοναδική φορά που έπαιξε δύο συνεχόμενα ματς με την ίδια αμυντική τετράδα ήταν με τη Γκενκ όταν είχε αγωνιστεί με Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσο και Ροντινέι. Σημειώστε ακόμα πως συμμετοχή στη φετινή τετράδα του Ολυμπιακού έχουν κάνει οι Βρουσάι (Τσουκαρίτσκι) και Ραμόν (Πανσερραϊκός), ενώ ως αλλαγή έχει παίξει και ο Πορόσο. Κοινή τετράδα στην άμυνα είχαν και τα παιχνίδια με Κηφισιά και Λαμία όταν είχαν αγωνιστεί οι Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσος και Κίνι.

Ακόμα λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει σταθερή τετράδα στα μετόπισθεν, ενώ την ίδια ώρα είναι ξεκάθαρο ότι έχει θέμα στην αμυντική του λειτουργία.