Η ιστορία του Εμβιλά και το «όχι» σε πρόταση επιστροφής στην Ελλάδα

Ο Γιαν Εμβιλά έχει μείνει χωρίς ομάδα, ενώ ο ίδιος απέρριψε την προοπτική να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα για τους λόγους του.

Η ιστορία του Εμβιλά και το «όχι» σε πρόταση επιστροφής στην Ελλάδα

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου των ελεύθερων ποδοσφαιριστών αναπτύχθηκε ξαφνικά έντονη φημολογία για την επιστροφή του Γιαν Εμβιλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η παρουσία του στην Αθήνα ήταν αυτή που πυροδότησε τα σενάρια πως ο Γάλλος θα γυρνούσε στη χώρα μας για να παίξει ποδόσφαιρο.

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία του Γιαν Εμβιλά από την αρχή της. Ο 33χρονος χαφ είχε δεχτεί από τον Ολυμπιακό στα μέσα της περσινής σεζόν μία πολύ καλή οικονομικά πρόταση. Οι Πειραιώτες για τα δεδομένα τους είχαν κάνει την υπέρβαση για τον Γάλλο. Εκείνος θεωρούσε ότι θα έβρισκε καλύτερη πρόταση είτε στην Αραβία, είτε σε κάποιο άλλο κλαμπ στην Ευρώπη.

Ψάχτηκε αρκετά όλο το καλοκαίρι, αλλά το «χρυσό» συμβόλαιο που περίμενε δεν του το πρόσφερε κανένας. Τελικά ο Εμβιλά έχει μείνει χωρίς ομάδα, παρά το σπουδαίο όνομα που έχει κάνει και το γεγονός πως προερχόταν από μία γεμάτη σεζόν και αρκετά καλή για τα δεδομένα των όσων συνέβαιναν στον Ολυμπιακό.

Ο Εμβιλά, λοιπόν πράγματι ήρθε στην Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Και η πραγματικότητα είναι ότι δέχτηκε πρόταση από μεγάλο κλαμπ της Αθήνας σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline.gr. Θα μπορούσε να έχει επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Και να σημειώσουμε πως την ίδια στιγμή από την πλευρά των Πειραιωτών δεν τέθηκε θέμα επιστροφής του.

Ο ίδιος, ωστόσο απέρριψε την πρόταση που είχε από μεγάλο κλαμπ, διότι όπως έλεγε σε δικούς του ανθρώπους έπαιξε στον Ολυμπιακό και σέβεται τη φανέλα που αγωνίστηκε. Δεν ήθελε να βρεθεί αντίπαλος των Πειραιωτών με τη φανέλα ανταγωνιστικής ομάδας και προτίμησε να μείνει χωρίς ομάδα περιμένοντας το παράθυρο του Ιανουαρίου.