ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Κωδικός «Στατικές Φάσεις»

Ο Πέδρο Μαρτίνς ελπίζει ότι μετά από καιρό οι παίκτες του θα αξιοποιήσουν τα φάουλ και τα κόρνερ, αρχής γενομένης στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ.

 

ΟΦΗ - Ολυμπιακός: Κωδικός «Στατικές Φάσεις»

Από εκεί που ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει φορτσάτος στη σεζόν και έβαζε γκολ «κατά ριπάς» από στατικές φάσεις με Λουκέρνη, Λεβαδειακό, Μπέρνλι και ΠΑΣ Γιάννινα (με Λάζαρο, Φορτούνη, Μεριά), εδώ και ένα μήνα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει με αυτό τον τρόπο.

Για την ακρίβεια, με το που ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου, οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει σκούρα σε αυτόν τον τομέα. Όλα τα γκολ του είναι από φάσεις σε κανονική ροή αγώνα.

Όπως τα δύο γκολ του Καμαρά και του Νάτχο κόντρα στον Αστέρα, η κεφαλιά-γκολ του Χασάν στη Νέα Σμύρνη, το τέρμα του Μάνου με Λεβαδειακό στο Κύπελλο, η κεφαλιά του Γκερέρο στο Μιλάν και η γκολάρα του Φορτούνη με την ΑΕΚ.

Στο «Γεντί Κουλέ», επειδή ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, ο Ολυμπιακός αναπόφευκτα θα συναντήσει δυσκολίες να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό ο Μαρτίνς θεωρεί πολύ σημαντικό η ομάδα του να βρει λύσεις στο συγκεκριμένο τομέα - «κλειδί» για το κυριακάτικο ματς στο Ηράκλειο, ειδικά από τη στιγμή που οι στατικές φάσεις ήταν... ψωμοτύρι για τους Πειραιώτες στο ξεκίνημα της σεζόν.