Ολυμπιακός: Να πάρει τα «πάνω» του ο Σολμπάκεν στη Νορβηγία

Ο Όλα Σολμπάκεν που έριξε στροφές μετά την καλή του παρουσία με την Κηφισιά, πήγε στη Νορβηγία για την Εθνική του και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον περιμένει αναζωογονημένο στον Ρέντη.

Ολυμπιακός: Να πάρει τα «πάνω» του ο Σολμπάκεν στη Νορβηγία

Ο Όλα Σολμπάκεν θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε παίκτη - βαρόμετρο, αλλά αν εξαιρεθεί το παιχνίδι με την Κηφισιά που άφησε τη σφραγίδα του, έριξε κατά κάποιο τρόπο τις στροφές του από αγώνα σε αγώνα.

Ακόμα και στις βραδιές που δεν είχε ιδιαίτερη ουσία στο παιχνίδι του, ορισμένες από τις ενέργειές του ή οι ντρίμπλες του, δείχνουν έναν παίκτη που αν αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, τότε είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον περιμένει να γυρίσει «ανεβασμένος» από την Εθνική Νορβηγίας. Ο Σολμπάκεν αναμένεται να παίξει βασικός στα παιχνίδια με την Κύπρο (12/10) και την Ισπανία (15/10) που είναι για τα προκριματικά του Euro 2024.

Το βασικό ζητούμενο είναι να γυρίσει υγιής... Σε γενικές γραμμές, όταν πηγαίνει στη Νορβηγία, πάντοτε επέστρεφε στις ομάδες του με ανεβασμένη ψυχολογία. Σαν να τον αναζωογονούσε η παρουσία του στην Εθνική.

Το ίδιο συνέβαινε με τη Ρόμα, το ίδιο και με την Μπόντο Γκλιμτ, ενώ το ίδιο πήγε να συμβεί και με τον Ολυμπιακό. Επιστρέφοντας από τις υποχρεώσεις με την Εθνική τον Σεπτέμβριο, έπαιξε για λίγα λεπτά με τη Φράιμπουργκ και ανάγκασε τους Γερμανούς να είναι σε εγρήγορση. Ακολούθησε το πολύ καλό του παιχνίδι με την Κηφισιά, αλλά στην πορεία οι στροφές του ήταν πιο χαμηλές.

Όπως και να ‘χει, αυτό που προέχει είναι να μην επιστρέψει με κάποιον τραυματισμό στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα, η αίσθηση που επικρατεί στον Ρέντη και φυσικά στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι ότι θα γυρίσει ένας άλλος... Σολμπάκεν. Μπορεί να αποκτήσει ρυθμό μέσω της Νορβηγίας και να τον βοηθήσει στην προσαρμογή του στον Ολυμπιακό.