Ο Φρόιντφελντ και τα βαριά σκορ των ελληνικών ομάδων

Έχει εμπειρία από ελληνικές ομάδες ο Πίτερ Φρόιντφελντ που αναλαμβάνει εν μέσω διαφωνιών το πόστο του επικεφαλής της ΚΕΔ. Με βαριά αποτελέσματα για Ολυμπιακό, ΠΑΟ και ισοπαλία για ΑΕΚ. 

Ο Φρόιντφελντ και τα βαριά σκορ των ελληνικών ομάδων

Εν μέσω έντασης και διαφωνιών ο Πίτερ Φρόιντφελντ ετοιμάζει να αναλάβει το πόστο του επικεφαλής της ΚΕΔ και τους ορισμούς των διαιτητών για τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα, έχοντας φυσικά ελάχιστη γνώση των συνθηκών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Με θητεία αρχιδιαιτητή μόνο στην πατρίδα του.

Ο 59χρονος Σουηδός είχε καλή καριέρα όταν ήταν ο ίδιος διαιτητής και φυσικά είχε παίξει αγώνες ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε αντιδράσεις για την πρόσληψή του όχι φυσικά επειδή με εκείνον είχε χάσει στο Φάληρο από τη Λιόν με 1-4 στον όμιλο του Champions League το 2005, αν και είχε προηγηθεί με τον Μπαμπαγκίντα. Με διαιτησία τότε σούπερ υπέρ των Γάλλων.

Κι ο Παναθηναϊκός είναι αντίθετος στον τρόπο διαδικασίας από πλευράς ΕΠΟ ενώ οι παλιότεροι στους «πράσινους» θυμούνται τον Σουηδό ως ρέφερι στη μεγάλη νίκη επί της Αϊντχόφεν με 4-1 στον όμιλο του Champions League το 2004 ή στη βαριά ήττα από τη Βέρντερ με 5-1 ένα χρόνο αργότερα.

Η ΑΕΚ (όπως και ο ΠΑΟΚ) ψήφισε για την πρόσληψη του Σουηδού, προφανώς όχι επειδή είχε πάρει ισοπαλία με εκείνον διαιτητή στο Βέλγιο, 2-2 με την Άντερλεχτ στο Champions League του 2006, αλλά προφανώς για άλλους λόγους.

Ως επικεφαλής διαιτησίας ο Φρόιντφελντ θα χρειαστεί πολύ περισσότερο σθένος από εκείνο που είχε στην καριέρα του στα γήπεδα. Ειδικά στη Super League...