Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για το -3- Τι υποστήριξε η ΠΑΕ

Τι υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ στην εκδίκαση της υπόθεσης και η οργή τους με το βίντεο της Αστυνομίας! Δεν αναμένεται απόψε η απόφαση.

Εκδικάστηκε η έφεση της ΑΕΚ για το -3- Τι υποστήριξε η ΠΑΕ

«Άδικη» χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ την πρωτόδικη απόφαση για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ζήτησαν την εξαφάνισή της. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης σήμερα (18/10) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς «κιτρινόμαυρων» όταν η Αστυνομία προσκόμισε βίντεο από τις συμπλοκές.

Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησαν οι Μηνάς Λυσάνδρου και Έλλη Ρίζου. Ο πρώτος είπε, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια ιδιομορφία. Το ΟΑΚΑ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο. Η έννοια του εν γένει χώρου του γηπέδου, αναφέρεται σε χώρο για στάθμευση ή εμπορικής εκμετάλλευσης. Η εφαρμογή του άνευ κριτηρίου σε χώρους τεράστιους όπως το ΟΑΚΑ, δεν μπορεί να γίνει. Το μεγάλο μειονέκτημα που έχει η ΑΕΚ είναι αυτή η ιδιομορφία. Από τη γνώση που έχουμε και από τις εκθέσεις, δεν συνομολογούμε. Κι αυτό διότι δεν ξέρουμε αν έγιναν τα επεισόδια σε χώρο πέραν του προελέγχου. Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός για τη ρίψη αντικειμένων και τη βιαιοπραγία».

Έπειτα η δικηγόρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Έλλη Ρίζου, τόνισε: «Η έκθεση των τριών παρατηρητών αναφέρουν ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Άγνωστοι πετούσαν αντικείμενα από απόσταση και δε γράφει πουθενά πως ήταν εντός περιβάλλοντα χώρου. Ποιοι έκαναν τα επεισόδια; Η έκθεση των παρατηρητών λέει άγνωστοι. Επίσης γράφει πως οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ μετέφεραν τον κόσμο με ασφάλεια από τη μια κερκίδα στην άλλη. Ο αθλητικός νόμος ξεχωρίζει τη βιαιοπραγία με σωματική επαφή και με ρίψη αντικειμένων. Εδώ, είχαμε ξεκάθαρο το δεύτερο. Στα επεισόδια δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη, ούτε φθορά και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς».

Και κατέληξε: «Μας επεβλήθη η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς φθορές, χωρίς να επηρεαστεί η εξέλιξη του ματς. Τι τιμωρία θα υπάρξει αν συμβούν αυτά; Η ίδια; Δεν θα είναι άδικο για εμάς;».

Η αστυνομία από την πλευρά της προσκόμισε βίντεο με τα επεισόδια και η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν σκληρή! «Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως εμφανίστηκε μόνο στην έφεση», είπαν.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα ετοιμάσουν υπόμνημα ενώ η απόφαση δεν αναμένεται να βγει σήμερα.