Πόλεμος οπαδών ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικού

Η απαγόρευση της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα να δώσει εισιτήρια στους φίλους του Παναιτωλικού προκάλεσε αντιδράσεις με τους οπαδούς και των δύο ομάδων να εξαπολύουν επιθέσεις μέσω ανακοινώσεων. 

Πόλεμος οπαδών ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικού

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναιτωλικού. Αφορμή στάθηκε η άρνηση της ομάδας της Ηπείρου να δώσει εισιτήρια στους «Αγρινιώτες» για την αναμέτρηση του Σαββάτου στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της SuperLeague.

Η αρχή έγινε μέσω ανακοίνωσης των οπαδών του Παναιτωλικού που εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» κάνοντας λόγο και παραλογισμό και κόμπλεξ.

Η αντίδραση από πλευράς ΠΑΣ δεν άργησε να έρθει με τους οργανωμένους της ομάδας να προχωρούν σε ανακοίνωση-απάντηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των οπαδών του Παναιτωλικού:

Την ώρα που σε όλη την χώρα γίνονται συμβιβασμοί, παραμερίζονται οπαδικές διαφορές και γίνονται σημαντικές προσπάθειες για το αυτονόητο, να επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από πόλη σε πόλη κι από γήπεδο σε γήπεδο ήρθαμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τον παραλογισμό. Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα αρνείται να δώσει εισιτήρια στους οπαδούς του Παναιτωλικού. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι που παραβρεθήκαμε στην πόλη των Ιωαννίνων δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Στον δεύτερο γύρο η ΠΑΕ Παναιτωλικός συμφώνησε να δώσει εισιτήρια και παρά την απαγόρευση της αστυνομίας εκδώσαμε ανακοίνωση καλώντας τους οπαδούς των Ιωαννίνων αφήνοντάς τους την θύρα φιλοξενουμένων ανοιχτή και κενή. Η συγκεκριμένη πολιτική τους από ότι μάθαμε αφορά και τσουβαλιάζει ΟΛΟΥΣ τους οπαδούς και οφείλεται σε περσινή κατάληψη του γηπέδου και της πόλης τους από φιλοξενούμενους οπαδούς.... Οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα ανήμποροι να διαφυλάξουν την δύναμη της έδρας τους προτιμούν να συναινούν και να κρύβονται πίσω από αυτή την εξευτελιστική απόφαση.

Θύρα 6 Warriors est.1981».

Στην ανακοίνωση των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Στις 25/04/2018 δημοσιοποιήθηκε μια ανακοίνωση-επιστολή η οποία ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΟΠΑΔΩΝ ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και ο δικός μας. Η ανακοίνωση αυτή λοιπόν, για όσους έχουν ασθενή μνήμη, είχε αποδέκτη τον υφυπουργό αθλητισμού Βασιλειάδη και δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά μεταξύ άλλων, πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στο παράλογο και αντιδημοκρατικό μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών...

...Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και φτάσαμε στο σήμερα … ένα σήμερα που μας βρίσκει να »πρέπει» να »απολογηθούμε» και να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες σε πραγματικά … κάποιους. Εν ολίγοις αυτοί οι κάποιοι, με μία ανακοίνωση πονηρού συντακτικού μας ταυτίζει με την ΠΑΕ, μας χρεώνει συναίνεση στις αποφάσεις της , μας κουνάει το δάχτυλο και μας κάνει μαθήματα οπαδισμού φιλοδοξώντας να κερδίσει πόντους στη πλάτη μας.

Σ.Φ ΠΑΣ Γιάννινα...