ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-0: Άνετα στο -5

H AEK επικράτησε με 3-0 του Παναιτωλικού (όπου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ο Γιάννης Πετράκης) στο εξ' αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής της Super League και μείωσε τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 5 πόντους

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 3-0: Άνετα στο -5

Στις επιτυχίες επέστρεψε η ΑΕΚ, μετά την ήττα (2-0), από τον ΟΦΗ, την περασμένη Δευτέρα, στο Ηράκλειο και την ισοπαλία (1-1), με τον Άγιαξ, την Πέμπτη, στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Στο ίδιο γήπεδο η «Ένωση» επιβλήθηκε του Παναιτωλικού, στο εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας (19/08) του πρωταθλήματος, με 3-0 και μάζεψε τη διαφορά της από τον Ολυμπιακό στους 5 πόντους.

Όσο για την (προτελευταία στη βαθμολογία) ομάδα του Αγρινίου με την οποία έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Πετράκης (μετά την αποπομπή του Σούρερ) είχε πολύ υψηλό εμπόδιο για να γυρίσει... σελίδα και να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Παρά το νέο ροτέισον του Αλμέιδα (που δεν είχε διαθέσιμους τους Λιβάι, Τσούμπερ και Γαλανοπούλο κι «έκοψε» τους Σιμάνσκι - Μοχαμάντι) οι γηπεδούχοι έπαιξαν... μονότερμα (με άξονες του παιχνιδιού της τους Ελίασον, Μάνταλο, Πισάρο) και ανοίξαν το σκορ με τον (σκόρερ του αγώνα με τον Άγιαξ) Βίντα, μετά από κόρνερ του Ελιάσον (34')

Δύο λεπτά από νέα δημιουργία του Σoυηδού ο Ρότα έκανε το 2-0 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου, αφού ο Αραούχο έχανε τα ...άχαστα (44'), ενώ κι ο Ζοάο Πέδρο δεν βρήκε στόχο σε δύο περιπτώσεις (41', 43').

Το ημίχρονο βγήκε με 77% κατοχή των γηπεδούχων, που στο δεύτερο μέρος έριξαν στροφές, αλλά δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά, παρότι το ματς ήταν πιο «ανοικτό».

Eξαιρουμένης μιας βολίδας του Ντουάρτε, που έβγαλε ο Στάνκοβιτς (80') με υπερένταση διατηρώντας για πρώτη φορά στην σεζόν την εστία του ανέπαφη

Ακόμη κι έτσι... σβηστά η AEK - που αγχώθηκε με την ζαλάδα του Bίντα. ο οποίος βγήκε για ένα δίλεπτο (68'-70') - έφτασε σε τρίτο γκολ.

Στο 88', μετά από συρτό κόρνερ του Άμραμπατ, που πέρασε απ' όλους και έφτασε στον Moυκουντί, με προβολή, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού κεφαλιά του Kαμερουνέζου, στο 95', κατέληξε στο αριστερό δοκάρι!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0

Γήπεδο: «ΟΡΑΡ Αρένα»

Σκόρερς: 34’ Βίντα, 36’ Ρότα, 88' Mουκουντί.

Δαιτητής: Γκορτσίλας (Δράμας).

Κίτρινες κάρτες: - Πέρες, Mλάντεν.

Κόκκινες κάρτες: -

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58’ Μουκουντί), Χατζισαφί (78’ Γκατσίνοβιτς) - Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77’ Ζίνι), Ελίασον (77’ Άμραμπατ) - Μάνταλος, Αραούχο (83’ Πόνσε).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο - Μαλής, Μλάντεν, Ντουάρτε (73’ Στάγιτς), Τορεχόν - Πέρεζ, Ξενιτίδης (57’ Φεντερίκο Ντουάρτε), Μπουζούκης (46’ Λιάβας) – Σενγκέλια (81’ Βοΐλης), Χατζηθεοδωρίδης (73’ Μπαλντασάρα), Πέδρο.