Super League: Εξ αναβολής παιχνίδια για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσουν τους Παναιτωλικό και Ατρόμητο αντίστοιχα για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

Super League: Εξ αναβολής παιχνίδια για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Οι αγώνες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν την Κυριακή (8/10), καθώς είχαν αναβληθεί λόγω των υποχρεώσεων που είχαν οι δύο ομάδες στην Ευρώπη.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εντός έδρας τον Παναιτωλικό, ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν τον Ατρόμητο.

ΑΕΚ - Παναιτωλικός (19:30)

Στα εννέα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες η ΑΕΚ έχει σημειώσει οκτώ νίκες και ο Παναιτωλικός μια, στις 16 Ιανουαρίου 2022 στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Αυτό το σερί των «κιτρινόμαυρων» ξεκίνησε μετά την ήττα τους στο Αγρίνιο στις 18 Ιανουαρίου 2017 με 3-2.

Ενδιάμεσα έχουν αναμετρηθεί και μια φορά για το Κύπελλο Ελλάδος, με την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού έπειτα από ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Αγρίνιο και νίκη με 4-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναιτωλικός έχει σκοράρει μόλις στις τρεις από τις έντεκα αναμετρήσεις που έχει δώσει με γηπεδούχο την ΑΕΚ και βέβαια αποτελεί ρεκόρ το ότι έχει σκοράρει στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα των «κιτρινόμαυρων, στη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ και στην περσινή ήττα με 4-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει στις εννέα από τις έντεκα μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ υπάρχει και μια λευκή ισοπαλία μεταξύ τους στις 4 Ιανουαρίου 2017, στο μοναδικό παιχνίδι της ιστορίας τους στην Super League που δεν έχει σημειωθεί τέρμα και στις δύο έδρες.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (21:30)

Έξι διαδοχικές νίκες έχει ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον Ατρόμητο, ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης στα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων, ενώ στα πέντε τελευταία δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα από την ομάδα του Περιστερίου. Μάλιστα οι τέσσερις τελευταίες νίκες των «πρασίνων» είναι όλες με σκορ 2-0.

Αυτό είναι και το πιο συχνό σκορ στις αναμετρήσεις τους, αφού οι οκτώ από τις 18 νίκες του Παναθηναϊκού ως γηπεδούχος είναι με 2-0. Ακολουθεί το 1-0 με τέσσερις εμφανίσεις, ενώ οι τέσσερις ισοπαλίες που έχουν μεταξύ τους είναι όλες με 1-1.

Το τελευταίο γκολ για τον Ατρόμητο ήταν στην εντός έδρας ήττα του με 3-2 στις 6 Φεβρουαρίου 2021, ενώ η τελευταία επικράτηση του ήταν ως φιλοξενούμενος, στις 7 Νοεμβρίου 2020, όταν με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου πήρε τη νίκη με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Ατρόμητος δεν έχει σκοράρει για επτά διαδοχικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό από τις 2 Νοεμβρίου 2014 μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου 2020, αλλά αυτό το αρνητικό σερί έσπασε με το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και τη νίκη της ομάδας του Περιστερίου. Αυτό βέβαια είναι και το μοναδικό γκολ της ομάδας του Περιστερίου στα δέκα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό, αφού δεν σκόραρε ούτε στα δύο τελευταία, όπου ηττήθηκε με 2-0. Δηλαδή έχει βρει γκολ μόνο στο ένα από τα δέκα τελευταία του εκτός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ