Από μόνιμα βασικός, σερί στον πάγκο

Τρεις εβδομάδες και τέσσερα παιχνίδια εκτός δράσης μοιάζουν πολλά για έναν παίκτη που ήταν βασικός για 12 αγώνες Ολυμπιακού και Εθνικής. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης παραμένει έτοιμος.

Από μόνιμα βασικός, σερί στον πάγκο

Το περίεργο είναι ότι το καλύτερο παιχνίδι του Ανδρέα Μπουχαλάκη στην φετινή περίοδο ήταν το τελευταίο που έπαιξε, στις 30 Σεπτεμβρίου. Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της απόλυτης κυριαρχίας της ομάδας του στο παιχνίδι, έστω κι αν τελικά το έχασε από εκείνο το αμυντικό λάθος αρκετών συμπαικτών του στις αρχές της επανάληψης.

Από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, ο Μπουχαλάκης ήταν πάντα στην 11άδα του Ολυμπιακού (με εξαίρεση το ματς με την Μπέτις στο οποίο μπήκε αλλαγή), αλλά και της Εθνικής ομάδας στην οποία έκανε ντεμπούτο στο ματς με την Εσθονία και έπαιξε από την αρχή έως το τέλος και στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη.

Μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ήταν εκτός αποστολής με την Μίλαν (λόγω ροτέισον του Μαρτίνς), στον πάγκο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μπήκε στις καθυστερήσεις στο Ελλάδα-Ουγγαρία 1-0 και ήταν στον πάγκο στο ματς του Τάμπερε με την Φινλανδία.

Ο ανταγωνισμός στον Ολυμπιακό είναι πλέον πολύ έντονος για τον Έλληνα χαφ, με την είσοδο του Γκιγιέρμε στα βασικά πλάνα του προπονητή, αλλά και την άνοδο των Νάτχο, Τουρέ που πάντως παίζουν πιο μπροστά από τον Μπουχαλάκη, όπως και ο Καμαρά με τον οποίο ήταν «δίδυμο» από την αρχή της περιόδου στην πλειονότητα των αγώνων.

Το βέβαιο είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει πάψει να τον εμπιστεύεται και ότι πολύ σύντομα θα έχει ξανά την ευκαιρία του, με τόσα πολλά μαζεμένα ματς που έχει ο Ολυμπιακός το επόμενο 20ήμερο, αλλά και με τις επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Ο ίδιος είναι πανέτοιμος και σίγουρα πιο «φρέσκος» μετά τις σερί συμμετοχές του πρώτου διμήνου.