Μετατρέπουν σε... χάδι τις ποινές για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ

Εισήγηση της ΕΠΟ για κατάργηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών.

Μετατρέπουν σε... χάδι τις ποινές για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ

Την αλλαγή των ποινών που επιβάλλονται στις ΠΑΕ που δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν άδεια ετοιμάζει η ΕΠΟ. Η σχετική εισήγηση κατατέθηκε από την πλευρά της Ομοσπονδίας και είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ καθώς μεταξύ άλλων καταργεί την ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Τα βασικά σημεία της πρότασης παραθέτει σήμερα η εφημερίδα «Live Sport». Σύμφωνα με αυτά, μη αδειοδοτούμενη ΠΑΕ θα είναι υποχρεωμένη να έχει στην 11άδα της επτά παίκτες με δυνατότητα συμμετοχής στην Εθνική. Θα μπορεί να αποκτήσει όλους ελευθερους ποδοσφαιριστές θέλει αλλά θα απαγορεύεται μεταγραφή ποδοσφαιριστή με καταβολή αντιτίμου σε άλλη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων δανεισμού.

Θα μπορεί να ανανεώσει τα συμβόλαια όσων παικτών είναι ήδη στην ομάδα, να αποκτήσει όσους παίκτες θέλει κάτω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας), καθώς και δύο ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας).

Το κόστος του συνόλου των συμβολαίων (μαζί με τις νέες εγγραφές ή ανανεώσεις) δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου σε καθαρά ποσά.