Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι, τα «φτερά» στα πόδια του και η ανεκπλήρωτη επιθυμία της Φλαμένγκο

Ο Ροντινέι εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό και στη Φλαμένγκο δεν το κρύβουν ότι θα ήθελαν να τον έχουν την επόμενη χρονιά στην ομάδα τους, αλλά πολύ απλά δεν μπορεί να γίνει! 

Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι, τα «φτερά» στα πόδια του και η ανεκπλήρωτη επιθυμία της Φλαμένγκο

Ο Ροντινέι έχει «φτερά» στα πόδια. Έχει μία ψυχολογία στο ζενίθ, κάτι που αποτυπώνεται όχι μόνο στα επίσημα παιχνίδια, αλλά και στις προπονήσεις.

Ο Βραζιλιάνος μπακ δεν χρειαζόταν να δείξει στον Ολυμπιακό τις επιθετικές του αρετές. Τις είχε δείξει στη Φλαμένγκο και όταν έπιανε λιμάνι τον περασμένο Ιανουάριο, οι συστάσεις που έρχονταν από την πατρίδα του έκαναν λόγο για έναν επιθετικογενή μπακ. Το είδαμε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, το βλέπουμε τώρα πολύ περισσότερο που κλείνει πλέον εννιά μήνες στο λιμάνι.

Ο Ροντινέι έχει μία ψυχολογία στα ύψη και αυτό τον βοηθάει στο να αποτελεί από παιχνίδι σε παιχνίδι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όποτε βρει την ευκαιρία, φροντίζει να του δώσει τις απαραίτητες ανάσες για να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκος στα πολύ πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Έως τώρα οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί. Έχει τρεις ασίστ και ένα γκολ, ενώ οι ασίστ θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί και πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Κατάφερε να βρει δίχτυα στα Γιάννενα μετά από δύο χρόνια. Είχε σκοράρει τέλη Αυγούστου του 2021 σε ένα ματς της Φλαμένγκο με την Γκρέμιο για το Κύπελλο Βραζιλίας και μάλιστα στο ίδιο λεπτό που σημείωσε το γκολ και στους «Ζωσιμάδες»: Στο 90+1’!

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Φλαμένγκο που τον ονειρεύεται ακόμη και τον... ερχόμενο Ιανουάριο, η απάντηση είναι μία και δεν χωράει περαιτέρω ανάλυση. Ο Ροντινέι έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025. Για τον επόμενο ενάμισι χρόνο θα ανήκει στον Ολυμπιακό, παρότι η Φλαμένγκο τον νοσταλγεί και θα ήθελε να τον πάρει πίσω. Θα πρέπει να κάνει υπομονή όμως, γιατί ούτε οι Πειραιώτες θέλουν να τον χάσουν, ούτε και ο Ροντινέι να επιστρέψει στην πατρίδα του. Απολαμβάνει κάθε του στιγμή στο λιμάνι!