Δεν έδωσε δικαιώματα 

Ο Ολυμπιακός σε μια έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύονται οι «μεγάλοι» πέρασε άνετα και με το μυαλό στη Σερβία. Πριν από την εκτός έδρας κομβική αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα για το UEFA Europa League με ηγέτη και σκόρερ τον ποιοτικό Ποντένσε πήρε αυτό που ήθελε και τώρα στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στο παιχνίδι της Σερβίας.

Δεν έδωσε δικαιώματα 

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το τρίποντο στους «Ζωσιμάδες» με περίπατο και το πιο σημαντικό είναι πως δεν έδωσαν δικαιώματα στον αντίπαλο να πιστέψει πως μπορεί να επιστρέψει και να διεκδικήσει κάτι από τη χθεσινή αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός ήταν όπως έπρεπε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ξέφυγε στη βαθμολογία από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και πρέπει να σημειώσουμε πως ό,τι και να κάνει η ΑΕΚ (παίζει σήμερα στον ΟΦΗ, ενώ έχει και το ματς με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια την επόμενη εβδομάδα) η διακοπή του πρωταθλήματος θα τον βρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» χαμένος ο ΠΑΟΚ που είχε τη νίκη στα πόδια του, αλλά κλότσησε την ευκαιρία. Χαμένος και ο Παναθηναϊκός που μπορεί να ισοφάρισε με τον Γερεμέγεφ στο φινάλε, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα υποδέχτηκε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και δεν κέρδισε κανέναν. Τουλάχιστον, θα μπορούσε κάποιος να πει πως χθες έσωσε τον βαθμό, αλλά και πάλι έμεινε ακόμη πιο πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν κυνική και εάν ο Σαμάτα στην αντεπίθεση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ λίγο πριν από το τέλος ήταν πιο ομαδικός, τότε οι «ασπρόμαυροι» ίσως και να είχαν… κλειδώσει το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο είχε φάσεις για γκολ, έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον ΠΑΟΚ, αλλά του έλειψε η ουσία, ενώ στην επανάληψη βρέθηκε ξανά να κυνηγά διότι ο Παλάσιος από πλεονεκτική θέση δεν νίκησε τον Κοτάρσκι και εν συνεχεία ο Ζίβκοβιτς με υπέροχο τρόπο τελείωσε τη φάση για τους Θεσσαλονικείς, βάζοντας ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Πιστή στο πλάνο της η Κηφισιά δικαιώθηκε και πήρε τον βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη που μπορεί να προηγήθηκε νωρίς, αλλά δεν κατάφερε να… πατήσει πάνω σε αυτό το γρήγορο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καταπληκτικά στην κόντρα μπάλα, πέτυχαν ένα γκολ με τον Οζέγκοβιτς που είχε κι άλλη ευκαιρία πιο μπροστά για να σκοράρει και «τιμώρησαν» την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που επίσης είχε τις δικές της στιγμές για να τελειώσει τον αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Το πρόβλημα για τον Άρη είναι πως στην επανάληψη φαινόταν να είναι ένα κλικ πίσω από τη νεοφώτιστη Κηφισιά που πήγε σε μια δύσκολη έδρα, δεν φοβήθηκε και δικαιώθηκε. Αυτό που θέλει τώρα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι να μπορέσει να πάρει και νίκες στην έδρα της, για να έχουν αξία βαθμοί όπως ο χθεσινός στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη.

Η Λαμία είχε να κερδίσει έναν μήνα. Τελευταίο τρίποντο ήταν στο τέλος Αυγούστου, όταν με γκολ του Καρλίτος η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου είχε επικρατήσει 1-0 του Άρη. Ο Ισπανός πήρε ξανά το όπλο του και οδήγησε τον ΠΑΣ σε ένα ακόμη εντός έδρας τρίποντο, αυτήν τη φορά κόντρα στον Παναιτωλικό που παραμένει χαμηλά, προβληματίζει και δεν λέει να σηκώσει κεφάλι. Στο «Αθανάσιος Διάκος» ο Καρλίτος ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, αφού στη μεγάλη του ευκαιρία βρήκε γκολ με το «καλημέρα». Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Καρέλης στη δική του μεγάλη ευκαιρία δεν βρήκε στόχο και έτσι ο Παναιτωλικός δεν πήρε τίποτα.