Ολυμπιακός: Μεταγραφές και «μεταγραφές»

Τα εξτρά κέρδη του Ολυμπιακού από τη νίκη του επί του ΠΑΣ έχουν να κάνουν με τη διαρκή βελτίωση ποδοσφαιριστών και την ενσωμάτωσή τους στο νέο πλάνο. 

Ολυμπιακός: Μεταγραφές και «μεταγραφές»

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός το πήρε και το... άφησε ήδη πίσω του, στρέφοντας πλέον όλη την προσοχή του στην κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της Πέμπτης (5/10) στην Σερβία. Σε ένα παιχνίδι όπου το αποτέλεσμά του μπορεί να είναι σημαντικό για επιστροφή στη διεκδίκηση των νοκ-άουτ του Europa League, να βάλει βάζεις για τα νοκ άουτ του του Conference League ή να τον μπλέξει σε περιπέτειες γενικού νοκ άουτ από την Ευρώπη.

Από τους «Ζωσιμάδες» ο Ολυμπιακός κρατά πράγματα πέραν των βαθμών και της σιγουριάς κορυφής έως τη διακοπή ασχέτως τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Κρατά τη νέα εμφάνιση που συνολικά συνάδει με όσα θέλει να περάσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ όσον αφορά στην ομαδική συμπεριφορά. Αλλά και την ατομική βελτίωση πολλών παικτών που δείχνουν να μπαίνουν στο πνεύμα όσο παίρνουν χρόνο.

Ο Ορτέγκα και ο Αλεξανδρόπουλος είναι τέτοιοι παίκτες, με τον Αργεντινό μπακ να απλώνει πια ξεκάθαρα δείγματα της αξίας του, επιθετικά και αμυντικά. Ο Έλληνας μέσος μπορεί να αποτελεί σοβαρή λύση για διάφορες θέσεις στο κέντρο.

Για τον Ροντινέι και τον Φορτούνη δεν υπάρχει κάποια λέξη που δεν έχει αναφερθεί για την έως τώρα πολύτιμη παρουσία και προσφορά τους στο φετινό ξεκίνημα, ενώ ο Ποντένσε από την αρχή της παρουσίας του στην ομάδα έχει φέρει ουσία και θέαμα. Δεν είναι έκπληξη.

Σημαντικές είναι και οι «μεταγραφές», δηλαδή η επιστροφή παικτών στο club που δεν περίμενε κανείς ότι θα τους είχε ο Ολυμπιακός σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Μαντί είναι αναμφίβολα ένας εξ΄αυτών, παίζει διαρκώς από την αρχή της περιόδου και κάνει σπουδαία ματς έχοντας τη διάθεση για την οποία δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος σίγουρος. Τις ικανότητές του δεν υπάρχει κανείς να τις αμφισβητεί. Στα Γιάννενα ήταν ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι από την πλευρά του. Όπως ήταν και του Μπιέλ, πίσω ή κοντά στον Ελ Κααμπί. Ο Ισπανός αποδίδει καλύτερα σε αυτή τη θέση και η παρουσία του δίνει ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογών στον Μαρτίνεθ.

Ίσως λίγο περισσότερα θα περίμενε κανείς σε αυτό το ματς από τον Γιόβετιτς που πήρε ένα ημίχρονο για να ανεβάσει κι άλλο στροφές ή μπορεί να ήταν ένα ματς ευκαιρία για να παίξει ο Σολμπάκεν και να μπει περισσότερο στο κλίμα, όμως ο δρόμος είναι μακρύς και αυτοί οι εξαιρετικοί παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν μια ομάδα γεμάτη ποιότητα και προοπτική.

Σε ένα πρόγραμμα που όσο πάει θα γίνεται απαιτητικότερο, ο Ολυμπιακός έχει φορμαριστεί και συνεχίζει να βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα. Ό,τι σημαντικότερο δηλαδή για μια νέα ομάδα που παίρνει πράγματα πια απ' όλους. Απ΄όσους ήταν, απ' όσους επέστρεψαν, απ΄όσους ήρθαν.