Ολυμπιακός: Πέρσι «θρίλερ», φέτος… επέλαση

Η μεγάλη διαφορά του περσινού με τον φετινό Ολυμπιακό αποτυπώνεται στην αύρα που βγάζει στο χορτάρι και στο φόβο που προκαλεί πλέον στους αντιπάλους.

Ολυμπιακός: Πέρσι «θρίλερ», φέτος… επέλαση

Ας μην γελιόμαστε… Πέρσι ο Ολυμπιακός έδινε δικαιώματα. Ποιος θα ξεχάσει ότι είχε προηγηθεί 2-0 στα Γιάννενα παίζοντας μπαλάρα στο πρώτο ημίχρονο και κόντεψε στο δεύτερο ημίχρονο να ηττηθεί κιόλας, παίρνοντας τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας; Ποιος θα ξεχάσει το 2-0 με τον Άρη που έγινε 2-2 μέσα στο Φάληρο;

Η μεγάλη διαφορά του φετινού Ολυμπιακού με τον περσινό δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα. Έχει να κάνει και με την αύρα που βγάζει πλέον στο χορτάρι. Τη σιγουριά που αποπνέουν οι παίκτες όταν παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους και ξεκινούν την επιθετική τους προσπάθεια. Παράλληλα φαίνεται και στο φόβο που έχουν οι αντίπαλοί τους ματς τύπου Ιωαννίνων, Ατρομήτου, Λαμίας και σία.

Ο φετινός Ολυμπιακός επιβεβαίωσε και στην ηπειρωτική πόλη, ότι τέτοια παιχνίδια είναι ικανός να τα κερδίσει με… περίπατο. Αρκεί φυσικά το μυαλό του να είναι αποκλειστικά στο χορτάρι από το ξεκίνημα έως το τέλος. Στα Γιάννενα είδαμε μία ομάδα που βγήκε αποφασισμένη από τα αποδυτήρια για να φύγει με όσο το δυνατόν πιο άνετο τρίποντο και να πάει με όσο το δυνατόν πιο φρέσκα πόδια στην Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη (5/10).

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ που πέρσι πίστευε στην ανατροπή μολονότι βρέθηκε πίσω με 0-2, φέτος είδαμε έναν ΠΑΣ που φαινόταν ότι είχε αποδεχτεί τη μοίρα του και πως δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω με 0-2.

Ο Ολυμπιακός βρήκε κάτι που του έλειπε την περασμένη σεζόν. Δίνει την εντύπωση στις ομάδες από την 5η και πιο κάτω θέσεις στη βαθμολογία, ότι θα υποφέρουν όταν βρεθούν απέναντί του. Ότι ακόμα κι αν καθυστερήσει να βρει το πρώτο γκολ ή ακόμη – ακόμη κι αν περάσει ένα δύσκολο 10λεπτο στο β’ μέρος όπως συνέβη με τον Άρη, έχει τη δυναμική πλέον για να ξαναπάει το ματς στα μέτρα του και να πάρει στο τέλος τη νίκη.

Είναι πολύ σημαντικό ότι οι αντίπαλοί του βλέπουν ξανά έναν Ολυμπιακό με μια νοοτροπία ότι «θέλουμε νίκες, αλλά οι νίκες να είναι… αρχοντικές και με ευρύ σκορ».

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος σε ματς που έχει δώσει, όπως το πρόσφατο στα Γιάννενα.

Από εκεί και πέρα, αυτό το στοιχείο θα πρέπει έως έναν βαθμό να το παρουσιάσει και στα ντέρμπι. Το έκανε για ένα 25λεπτο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο στόχος του Μαρτίνεθ λοιπόν είναι να επιβληθεί πλήρως στον Παναθηναϊκό μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς βλέπει ότι στα παιχνίδια με τις θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες έχει βρει πλέον τον τρόπο για να τα «καθαρίζει» με συνοπτικές διαδικασίες δίχως να απειλείται.

Πέρσι τέτοιου είδους παιχνίδια τα μετέτρεψε σε θρίλερ. Φέτος κάνει επέλαση… Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Θανάσης Στάικος είπε ότι «δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί». Ο κόουτς του Άρη, Άκης Μάντζιος είπε ότι «καταρρεύσαμε μετά το 3-1».

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει τις επελάσεις μόνο αν παραμείνει ταπεινός και δεν φουσκώσει τα μυαλά των παικτών. Είναι ένα στοίχημα για τον Μαρτίνεθ να κρατήσει την ισορροπία εντός αποδυτηρίων. Ούτε υπερενθουσιασμός, ούτε υπεραπογοήτευση ανάλογα με το αποτέλεσμα…