Ολυμπιακός: Να διευρύνει το απίστευτο σερί στην επαρχία

Ο Ολυμπιακός μετράει τέσσερα σερί πρωταθλήματα που είναι αήττητος μακριά από την Αττική και απόψε (20:30) δοκιμάζεται στα Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΣ.

Ολυμπιακός: Να διευρύνει το απίστευτο σερί στην επαρχία

Το πρώτο του παιχνίδι στην επαρχία παίζει απόψε ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στα Γιάννινα τον ΠΑΣ. Η ομάδα του Πειραιά μέχρι τώρα έχει παίξει πέντε ματς στην έδρα της και απόψε δοκιμάζεται στους «Ζωσιμάδες» σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα και θεωρείται από τις δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει εκμεταλλευτεί την έδρα του στο 100%, αλλά στα Γιάννινα τον περιμένει μία δύσκολη αποστολή απέναντι σε μία καλή ομάδα και σε μία έδρα που πάντα κρύβει παγίδες. Όπως και να 'χει τα παιχνίδια στην επαρχία έχει αποδειχτεί ότι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου. Μπορεί τα ντέρμπι να έχουν την αίγλη τους, αλλά τα ματς της επαρχίας είναι αυτά που δίνουν και το πρωτάθλημα.

Κάθε παιχνίδι από αυτά έχει τη δυσκολία του κι έτσι στον Ολυμπιακό θέλουν απόψε να πάρουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης». Το μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι των Πειραιωτών είναι αυτό με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι η πρώτη του εξόρμηση στην ελληνική περιφέρεια και ο ίδιος έχει φροντίσει αυτές τις ημέρες να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για μία δύσκολη αναμέτρηση τονίζοντάς τους συνεχώς ότι θα πρέπει να παίξουν με πολύ πάθος για να πάρουν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει δημιουργήσει ένα τρομερό σερί στην περιφέρεια που τον θέλει να μη χάνει παιχνίδι όταν φεύγει εκτός Αττικής. Συγκεκριμένα για να βρει κανείς την τελευταία ήττα της ομάδας του Πειραιά θα πρέπει να γυρίσει πέντε χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός σε γήπεδο της περιφέρειας ηττήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2018. Ήταν η πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα και η ομάδα του Πειραιά τότε είχε παίξει στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ.

Σε εκείνο το ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με σκορ 1-0. Ήταν μία ήττα που είχε κλονίσει τους Πειραιώτες, αλλά ήταν και η τελευταία τους. Με δεδομένο πως θα υπάρξει και η διακοπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός εάν περάσει νικηφόρα ή έστω φύγει αλώβητος από τα Γιάννινα θα έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια αήττητος σε γήπεδο της επαρχίας. Ακόμα και την περσινή σεζόν που η ομάδα του Πειραιά δεν έκανε καλή χρονιά δεν έχασε κανένα παιχνίδι μακριά από την Αττική. Όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός σε 38 ματς μακριά από το Λεκανοπέδιο μετράει 30 νίκες, ενώ έχει και οχτώ ισοπαλίες.