Τα «στημένα» στο Βέλγιο και η μεταγραφή του Προτό στον Ολυμπιακό

Ο μάνατζερ Ζακ Λίχτενστάιν δήλωσε πως ο συνάδελφος του Μότζι Μπαγιάτ υποδείκνυε στους παίκτες του να μην προπονούνται προκειμένου να πιέζουν για τη μεταγραφή τους..

Τα «στημένα» στο Βέλγιο και η μεταγραφή του Προτό στον Ολυμπιακό

Ο Ζάκ Λίχτενσταϊν (μάνατζερ του Ούγκο Κάιπερς που πέρσι αγωνίστηκε στον Εργοτέλη αλλά και των διεθνών Βέλγων Μενιέ και Κομπανί), αποκάλυψε σε δηλώσεις του, πως ο μεγαλοατζέντης Μότζι Μπαγιάτ που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση στημένων αγώνων, έλεγε στους πελάτες του να μην προπονούνται προκειμένου να πιέσουν για να μεταγραφούν σε άλλο σύλλογο.

Ένα από τα παραδείγματα που ανέφερε, ήταν ο πορτιέρε Σίλβιο Προτό o οποίος το καλοκαίρι του 2017 μεταπήδησε από την Οστάνδη στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαγιάτ: «Γιατί να φοβηθώ να μιλήσω; Ο πατέρας μου πήρε μέρος στον πόλεμο με τον ισραηλινό στρατό. Δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου να φοβηθώ. Χωρίς τον Μπαγιάτ το ποδόσφαιρο μας θα γιατρευτεί. Ανάγκαζε τους παίκτες να πάρουν μεταγραφή, αφού προηγουμένως τους ενθάρρυνε να απέχουν από τις προπονήσεις.

»Με αυτό τον τρόπο πίεζε τους συλλόγους να τους αφήσουν να πάρουν μεταγραφή με μικρότερο οικονομικό κόστος. Έτσι ο Ντιράρ έφυγε από την Μπρίζ, ο Ντε Μπέλντερ από την Λιρς και ο Προτό έφυγε από την Οστάνδη για τον Ολυμπιακό. Δεν ενθαρρύνω τέτοιες συμπεριφορές από τους παίκτες μου».