Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: «Έσπασε» την παράδοση!

Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει στην Τρίπολη από το 2017 και τα κατάφερε απόψε επικρατώντας με 4-1 επί του Αστέρα με πρωταγωνιστές τους Τζούρισιτς και Ιωαννίδη

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-4: «Έσπασε» την παράδοση!

«Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε» λένε και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 του Αστέρα στην Τρίπολη μετά από επτά ολόκληρα χρόνια!

Οι «πράσινοι» είχαν δημιουργήσει πολύ κακή παράδοση στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αλλά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να αντιδράσουν μετά την ήττα στη Λεωφόρο από την ΑΕΚ.

Μάλιστα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε ενδεκάδα με εννέα αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κυριακής, αλλά με εξαίρεση το ξεκίνημα του β’ μέρους οι «πράσινοι κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να επικρατήσουν με τους Τζούρισιτς και Ιωαννίδη καλύτερους παίκτες.

Οι δύο ομάδες μπήκαν… αφιονισμένες στο παιχνίδι, καθώς στο 5’ ο παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-1 με ένα μάλλον τυχερό γκολ του Αράο, στον οποίο βρήκε η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς, ενώ μετά από δύο λεπτά ο Αστέρας ισοφάρισε με μια ωραία κεφαλιά του Καλτσά έπειτα από σέντρα του Άλβαρες.

Στο 31’ η υπεροχή του Παναθηναϊκού «καρποφόρησε» με τον Βέρμπιτς να διαμορφώνει το 1-2 μετά από σέντρα του Παλάσιος.

Στο 48’ ο Σπόραρ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Κώτσιρας από τον Μπαρτόλο, αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, ενώ ο Σλοβένος έκανε γυριστό σουτ, που βρήκε στο δοκάρι!

Στη συνέχεια ο Αστέρας άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές του εκμεταλλευόμενος την κούραση του Παναθηναϊκού και τα πολλά λάθη των παικτών του χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.

Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν καθολική με τους Καλτσά και Μάντζη να κάνουν… άνω- κάτω την αντίπαλη άμυνα. Κι ενώ ο Παναθηναϊκός ασφυκτιούσε από την πίεση του Αστέρα, ο Τζούρισιτς κέρδισε πέναλτι από τον Καρμόνα στο 79’ και ένα λεπτό αργότερα ο Ιωαννίδης ευστοχώντας έκανε το 1-3.

Κι ενώ ο Αστέρας βρισκόταν ξανά έξω από την περιοχή του Λοντίγκιν και πίεζε ασφυκτικά, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που σκόραρε χάρη σε ένα ωραίο γκολ του Ιωαννίδη στο 87’, καθώς ο διεθνής επιθετικός είδε τον Παπαδόπουλο εκτός θέσης φεύγοντας στην αντεπίθεση και σούταρε λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με επιτυχία την επίσκεψή του στην Τρίπολη με το τελικό 1-4 επί του Αστέρα.

Μικρογραφία

Αστέρας Τρίπολης- Παναθηναϊκός 1-4

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Σκόρερς: Καλτσάς (7’)– Αράο (5’) Βέρμπιτς (31’), Ιωαννίδης (80’, 87’)

Κίτρινες: Άλβαρες (35’), Χριστόπουλος(51’), Καρμόνα (79’) -Μλαντένοβιτς (66’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος- Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος- Γκρόζντανιτς (61΄Σουρλής), Μουνάφο (76’ Ντιαρά )- Ρεγκίς, Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Καλτσάς (83’ Σίτο) - Μιριτέλο (61’ Μάντζης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν- Κώτσιρας, Πάλμερ – Μπράουν (λ.τ. 46’ Σένκεφελντ), Γεντβτάι (84’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς- Τσέριν, Αράο- Τζούρισιτς, Βέρμπιτς (65’ Μαντσίνι), Παλάσιος (74’ Βιλένα) - Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης)