ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: «Σεφτέ» στις νίκες εντός έδρας από τη ...βούλα του πέναλτι! (highlights)

Η ΑΕΚ που δεν είχε κερδίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, επιβλήθηκε, αγχωτικά, 2-1, του (δίχως νίκη) Ατρόμητου με τα τρία τέρματα να επιτυγχάνονται με πέναλτι! 

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: «Σεφτέ» στις νίκες εντός έδρας από τη ...βούλα του πέναλτι! (highlights)

Με ...φόρα από τα δύο σερί «διπλά» σε Μπράιτον και Λεωφόρο η ΑΕΚ πέτυχε και την πρώτη εντός έδρας νίκη της σεζόν με θύμα τον Ατρόμητο.

Αλλά χρειάστηκε να ιδρώσει, ν' αγχωθεί υπέρ το δέον, σ' ένα ματς που ήλεγχε για τα 2/3 του, ενώ και τα τρία τέρματα του 2-1 προήλθαν από πέναλτι

Η ομάδα του Περιστεριού, μία από τις τρεις του πρωταθλήματος χωρίς επιτυχία, εμφανίστηκε αρχικά αδύναμη να εκμεταλλευθεί και το ροτέισον των «κιτρινόμαυρων» (με 8 παίκτες διαφορετικούς στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).

Παρότι ο Αλμέιδα ξεκούρασε τους Πινέδα και Μοχαμάντι αλλά και τον Λιβάι Γκαρσία (εκτός αποστολής) δίνοντας φανέλα βασικού στον (προερχόμενο από διάσειση στο Mπράιτον) Χατζισαφί και τους Μάνταλο και Πισάρο το ματς ήταν... μονότερμα.

Ωστόσο κάτι η επιπολαιότητα στα τελειώματα, κάτι ο Τσιντώτας (θετικότατος κόντρα στην πρώην ομάδα του) χρειάστηκε να φτάσει το 31ο πρώτο λεπτό για ν' ανοίξει το σκορ.

Σουτ, φαλτσαριστό, εκτός περιοχής, του (κορυφαίου του γηπέδου) Αραούχο εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με τον Τσακμάκη να γκρεμίζει τον Μάνταλο που πήγε για το «ριμπάουντ», εντός περιοχής.

To πέναλτι αξιοποίησε ο Άμραμπατ κάνοντας το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου, παρότι ...φτωχό αφού οι «κιτρινόμαυροι» απειλούσαν την ομάδα του Kόουλμαν (με έξι άλλαγές ησε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ και τον Κούντε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα...) διαρκώς.

Το ματς δεν άλλαξε εικόνα στην επανάληψη αλλά η ΑΕΚ ...έσβηνε προϊόντος του χρόνου παρότι ο Αλμέιδα έκανε 4 αλλαγές μαζεμένες.

Έτσι όχι μόνο έδωσε ...δικαιώματα (απόκρουση του Στάνκοβιτς σε σουτ του Έντερ στο 77'), αλλά δεν... ξύπνησε oύτε όταν ακυρώθηκε στην επόμενη φάση γκολ του Έρλινγκμαρκ για οφσάιντ.

Έτσι στο 89' ισοφαρίστηκε με νέο πέναλτι -που καταλογίστηκε μέσω VAR- αφού αρχικά δόθηκε οφσάιντ όταν ο Σιντιμπέ ανέτρεψε τον Αντζιέλσκι σε κάθετη του Αγκιμπού Καμαρά.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο παίκτης που το κέρδισε ενώ ο Σιντιμπέ αποβλήθηκε.

Ωστόσο η ΑΕΚ ισοφάρισε με το τρίτο πέναλτι της βραδιάς αφού ο Έρλινγκμαρκ στην πρώτη κατεβασιά των γηπεδούχων ανέτρεψε τον Μάνταλο (σε μια φάση που εξετάστηκε αν υπήρχε και χέρι του Ζίνι).

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκατσίνοβιτς νικώντας αλά ...Πανένκα τον Τσιντώτα (90+5').

Tελευταία συγκίνηση του αγώνα η απόκρουση του Χατζισαφί πάνω στη γραμμή ενώ στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - Aτρόμητος 2-1

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερς: 31’ (πεν.) Άμραμπατ, 90+5 (πεν.) Γκατσίνοβιτς - 89' (πεν.) Αντζιέλσκι.

Δαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες:Xατζισαφί, Κάλενς - Ντε Μποκ, Τσακμάκης, Γιουμπιτάνα.

Κόκκινες κάρτες: Σιντιμπέ.

ΑΕΚ (Mατίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς, Χατζισαφί – Άμραμπατ (λ.τρ. 60’ Ελιάσον), Γιόνσον (83’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Πισάρο (59’ Γκατσίνοβιτς) – Πόνσε (59’ Zίνι), Αραούχο (60’ Tσούμπερ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Kρις Κόουλμαν): Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ, Κούντε (55’ Α. Καμαρά), Κούεν 4 (46’ Έντερ) – Γιουμπιτάνα (69’ Φριντζόνσον,), Ρομπάιγ (55’ Βαλένσια), Βέργος (69’ Αντζιέλσκι).