Ολυμπιακός: Το μισάωρο που θες να δεις ξανά και το τέταρτο που δεν πρέπει να ξεχάσεις

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τρομερό μισάωρο στο δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε τον Άρη, αλλά είχε και ένα τέταρτο που αν μη τι άλλο πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό για να γίνει ακόμα καλύτερος.

Ολυμπιακός: Το μισάωρο που θες να δεις ξανά και το τέταρτο που δεν πρέπει να ξεχάσεις

Το ιδανικό για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν που χτίζει μία νέα ομάδα θα ήταν να παίρνει νίκες για να αποκτάει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Μέχρι τώρα το έχει κάνει με εμφατικό τρόπο στα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη και μάλιστα προκαλεί και έναν φόβο στους αντιπάλους του.

Με τον Άρη το τελευταίο μισάωρο που έχει κάνει είναι εντυπωσιακό. Παράγει φάσεις με τρομερή άνεση και έχει πιάσει τον αντίπαλο του από το λαιμό. Είναι ένα διάστημα που στην κυριολεξία οι Θεσσαλονικείς δεν ήξεραν ποιον να σταματήσουν. Ο Ροντινέι από τη δεξιά πλευρά έχει κάνει τρομερά πράγματα και δείχνει απίστευτη βελτίωση. Το σημαντικότερο για τον Βραζιλιάνο είναι πως βγάζει σοβαρότητα στο παιχνίδι του.

Ο Έσε κάνει ένα εξαιρετικό ματς και μπαίνει δυνατά στις φάσεις παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται με ειδική μάσκα. Θα σταθούμε και στον Σολμπάκεν, ο οποίος δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή βγάζει τρομερή όρεξη στο γήπεδο για να βοηθήσει. Είναι μαγική η μπαλιά που κάνει στο 1-0 για τον Φορτούνη και βγάζει ο Ολυμπιακός μία υποδειγματική κόντρα επίθεση. Όπως δεν γίνεται να παραβλέψουμε τον Ελ Κααμπί που θα βρει τρόπο να σκοράρει αρκεί αυτός να έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Όλα αυτά και άλλα πολλά ίσως είναι τα θετικά που προκύπτουν από την αναμέτρηση με τον Άρη. Σίγουρα το γεγονός πως ο κόσμος έχει φύγει από το γήπεδο τόσο γεμάτος είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τη φετινή ομάδα.

Από την άλλη, όμως, δεν γίνεται να περάσει ασχολίαστο το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους. Σε εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ και ο Άρης έχει και δοκάρι. Θα μπορούσε να έχει γυρίσει το παιχνίδι και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί μετά. Μπορεί να γινόταν και 4-2, αλλά κανείς δεν θα το μάθει. Θα μείνουμε στα γεγονότα γιατί ακόμα και ο ακίνδυνος για 45 λεπτά Άρης κατάφερε να βάλει γκολ και να έχει δοκάρι. Έχει θέμα ο Ολυμπιακός στην αμυντική του λειτουργία και το τονίσαμε αυτό και μετά το ματς με την Κηφισιά, αλλά μέχρι τώρα δεν το πληρώνει στην Ελλάδα, γιατί στην Ευρώπη το πλήρωσε.

Επίσης και ο Μαρτίνεθ θα σταθεί στο πρώτο ημίχρονο εκεί που ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ σε μία εξαιρετική επίθεση, αλλά πέρα απ' αυτό και από τη φάση του 7' δεν έχει δημιουργήσει κάτι. Είναι λεπτομέρειες που τις βλέπει ο προπονητής και σίγουρα θα τις δουλέψει για να κάνει και την ομάδα του ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.