Το Κόπα Άφρικα του Θρύλου!

Τι σημαίνουν οι επιτυχίες των Αφρικανών παικτών του Ολυμπιακού ενόψει του επόμενου καλοκαιριού.

Το Κόπα Άφρικα του Θρύλου!

Τα αποτελέσματα των χτεσινών αναμετρήσεων στους αγώνες των προκριματικών του Κόπα Άφρικα στους οποίους πήραν μέρος οι παίκτες του Ολυμπιακού, έφεραν τις ομάδες τους ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Αίγυπτος του (άτυχου με τον τραυματισμό του) Χασάν, η Τυνησία του Μεριά, η Σενεγάλη του Σισέ και η Γουινέα του Καμαρά βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση, έστω κι αν υπάρχουν ακόμη κι άλλα ματς στους ομίλους.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι εφόσον οι ομάδες τους οριστικά περάσουν στα τελικά και οι ίδιοι βρίσκονται στα ρόστερ (για Καμαρά, Μεριά είναι σίγουρο, για Χασάν, Σισέ πολύ πιθανό), τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα τους υπολογίζει το προσεχές καλοκαίρι.

Η διοργάνωση του Κόπα Άφρικα γίνεται πλέον καλοκαίρι και όχι χειμώνα όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Το 2019 θα γίνει στο Καμερούν από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου. Διάστημα στο οποίο οι εν λόγω παίκτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διακοπές, ενώ θα καθυστερήσουν σημαντικά να μπουν και στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν.

Αλλά μέχρι τότε υπάρχει πολύς καιρός και σίγουρα θα βρεθεί τρόπος να γίνει η κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης. Που γενικά είναι τιμητική για τον Ολυμπιακό, να έχει δηλαδή τόσους εκπροσώπους σε μια κορυφαία διοργάνωση δίχως να είναι γαλλική ή πορτογαλική ομάδα που συνήθως έχουν πολλούς Αφρικανούς παίκτες.