Ολυμπιακός: Αυτό το κάτι που χρειάζεται ο Σκάρπα

Είναι παίκτης κλάσης, έχει σπουδαία τεχνική, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Γκουστάβο Σκάρπα χρειάζεται λεπτομέρειες για να προσφέρει περισσότερα όσο μείνει στον Ολυμπιακό. 

Ολυμπιακός: Αυτό το κάτι που χρειάζεται ο Σκάρπα

Η προσωπικότητα και η αξία του Ντανιέλ Ποντένσε, η εξαιρετική εικόνα του Παναγιώτη Ρέτσου, τα πρώτα δείγματα από Όλα Σολμπάκεν και Στέφαν Γιόβετιτς, η διάθεση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου αλλά και του Ζοάο Καρβάλιο, η διαρκής άνοδος του Φρανσίσκο Ορτέγκα, η ετοιμότητα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη είναι κάποια από τα πολλά που θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς για την επιστροφή του Ολυμπιακού στη Super League μετά την ήττα από τη Φράιμπουργκ.

Η άνετη νίκη επί της Κηφισιάς δεν είναι φυσικά για πανηγυρισμούς, αλλά ήταν μια ένδειξη ότι αυτή η νέα ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολλά ακόμη να περιμένει για τη δύσκολη συνέχεια της. Κυρίως έχει στήριξη από τον κόσμο της που είναι και το σημαντικότερο σε αυτή την περίοδο. Άλλωστε κάθε ματς έχει τις παγίδες του ειδικά για μία ομάδα που τώρα μπαίνει στον δρόμο της, κάτι που έγινε φανερό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τη χαλάρωση στις αμυντικές μεταβάσεις και τη δυνατότητα στους ταχύτατους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να κάνουν τη ζημιά.

Λίγο παραπάνω θα ήθελα να σταθώ στον Γκουστάβο Σκάρπα. Ο Βραζιλιάνος έχει κάνει προσπάθεια για να μπορέσει να εγκλιματιστεί στον Ολυμπιακό και δεν είναι ευχάριστο για τον ίδιο πως δεν λογίζεται μετά από αρκετές εβδομάδες ως βασικό στέλεχος. Είναι όμως πολύ ευχάριστο για τον Ολυμπιακό ότι όσο έχει στη διάθεσή του τον συγκεκριμένο παίκτη (που ανήκει στη Νότιγχαμ και τα σενάρια για επιστροφή του στη Βραζιλία τον χειμώνα είναι σε καθημερινή βάση στα ΜΜΕ της πατρίδας του) θα ξέρει ότι θα έχει έναν πολύ καλό παίκτη, με διαρκή προσπάθεια και επαγγελματισμό.

Ο Σκάρπα που έβαλε κι αυτός το παιδάκι του στο γήπεδο (όπως και οι Φορτούνης, Γιόβετιτς στο τέλος) για να ζήσει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ήταν συνεχώς μέσα στις φάσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης. Ζητούσε μπάλες, έπαιρνε πρωτοβουλίες από τον άξονα ή τα πλάγια, είχε συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, είχε συμμετοχή στο πέναλτι που κέρδισε ο Γιόβετιτς αλλά και στο δεύτερο γκολ. Γενικά έπαιζε συνεχώς χωρίς να είναι στατικός. Δοκίμασε να σκοράρει με πολλούς τρόπους, από μακρινή απόσταση, από πλάγιες θέσεις ή μπαίνοντας ο ίδιος στην περιοχή. Είχε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του και μεγάλη διάθεση. Κάποιες πολύ καλές ενέργειες όπως και κάποιες που δεν βγήκαν.

Μοιάζει να του λείπει ένα ωραίο γκολ, μια όμορφη ασίστ, κάτι σημαντικό σε προσφορά για την ίδια την ομάδα του ώστε να πάρει τα πάνω του. Και να διεκδικήσει περισσότερα, πετυχαίνοντας και περισσότερα. Κανείς δεν ξέρει αν θα «πιάσει» ή όχι στον Ολυμπιακό ο έμπειρος επιθετικός, αλλά ότι το θέλει και το μπορεί είναι δεδομένο.