Ολυμπιακός: Δεν αλλάζει το δίδυμο Ρέτσος - Φρέιρε ο Μαρτίνεθ

«Κουμπώνει» το δίδυμο Ρέτσος - Φρέιρε στην άμυνα του Ολυμπιακού. Με αυτούς θα πάει ο Μαρτίνεθ και κόντρα στη Φράιμπουργκ (21/9).

Ολυμπιακός: Δεν αλλάζει το δίδυμο Ρέτσος - Φρέιρε ο Μαρτίνεθ

Μετά το 25' στη Ν. Φιλαδέλφεια και αφού όλος ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του έως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Νίκολας Φρέιρε έβγαλε προσωπικότητα στο χορτάρι. Ίσως να ήταν το πρώτο ματς που νίκησε στα... σημεία τον Ρέτσο. Ένας Ρέτσος που συνέχισε και την Κυριακή τις καλές εμφανίσεις που έχει γράψει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το δίδυμο Ρέτσος - Φρέιρε έχει αρχίσει να «κουμπώνει» από τον Μαρτίνεθ. Υπάρχει βέβαια και ο Ανδρέας Ντόη στην «εξίσωση», αλλά ο νεαρός αμυντικός θα παίξει μόνο αν παραστεί ανάγκη να πάρει ανάσες ένας από τους δύο. Για παράδειγμα την Κυριακή με την Κηφισιά ίσως δούμε τον Ντόη στο αρχικό σχήμα. Την Πέμπτη με την Φράιμπουργκ θα ξεκινήσουν οι Ρέτσος και Φρέιρε.

Ο Αργεντινός είχε 7 καίριες επεμβάσεις στο ματς της Ν. Φιλαδέλφειας. Ο Ρέτσος από την πλευρά του είχε 5. Αν εξαιρεθεί το πρώτο 25λεπτο που Ολυμπιακός υπέφερε, στη συνέχεια οι δύο στόπερ πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι και αυτό το κατάλαβαν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Ο Πόνσε βρήκε κακό μπελά, το ίδιο και ο Αραούχο που τη μοναδική φορά που ξέφυγε ήταν στο ακυρωθέν γκολ στο πρώτο τέταρτο του β’ μέρους και ειδικά ο Φρέιρε είχε μία παρουσία που άφησε υποσχέσεις. Στα προηγούμενα ματς υπήρχαν στιγμές που ο Αργεντινός έδειχνε να ψάχνεται.

Κόντρα στην ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα και προσωπικότητα, κάτι για το οποίο ήταν σίγουρος ο Αντόνιο Κορδόν όταν τον έφερνε στη χώρα μας. Αυτό που έχει σημασία για τον Φρέιρε είναι να έχει διάρκεια στις καλές του εμφανίσεις. Και το λέμε αυτό, γιατί ειδικά την τελευταία του χρονιά στην Πούμας είχε στιγματιστεί από τις μεταπτώσεις στην απόδοσή του.

Έκανε εμφανίσεις τύπου Νέας Φιλαδέλφειας και αμέσως μετά εμφανίσεις που ήταν για να έβγαινε από το 46’. Το θέμα λοιπόν είναι να σταθεροποιηθεί στις υψηλές πτήσεις και να βγάλει χαρακτήρα και την Πέμπτη απέναντι στη Φράιμπουργκ που δεν έχει φυσικά καμία σχέση με την ΑΕΚ. Οι Γερμανοί είναι ανώτεροι ποιοτικά, πολύ πιο πιεστικοί και τρεχαλατζήδες από τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ