Και όμως είχε κερδισμένο…

Ντέρμπι χωρίς νικητή το πρώτο της σεζόν, αποτέλεσμα που μοιάζει πιο δίκαιο. Την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα την ξέραμε, ωστόσο το μεγάλο ζητούμενο ήταν πως θα παρουσιαστεί ο νέος Ολυμπιακός. Και το πρόσημο είναι θετικό για τους Πειραιώτες.

Και όμως είχε κερδισμένο…

Τόσο γιατί κράτησαν σε… χαμηλούς ρυθμούς την ΑΕΚ στην έδρα της (δεν έχει κερδίσει φέτος) όσο και γιατί ανά διαστήματα ήταν εκείνοι που ήλεγχαν το ματς. Κυρίως όμως, γιατί μετά το 1-0 δεν ήπιε… θάλασσα ο Ολυμπιακός.

Κατάφερε να πατήσει στα πόδια του, να κερδίσει χώρους και με τη «μαγική» ενέργεια του Ποντένσε (για αυτόν τον πήρε και ας μην είναι ακόμη έτοιμος), ισοφάρισε. Δεν χωράει συζήτηση πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Πάντως στο πρώτο γερό «τεστ» πήρε καλό βαθμό αν συνυπολογίσουμε τον βαθμό ετοιμότητας.

Από την άλλη η ΑΕΚ δεν μοιάζει στην περσινή ομάδα, ωστόσο μην ξεχνάμε πως χωρίς τον βασικό της στράικερ, Λιβάι Γκαρσία, δείχνει να έχει προβλήματα. Κερδισμένος ο Ολυμπιακός λοιπόν, καθώς έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια αήττητος (τρίτο σερί ματς στην ΟΠΑΠ Αρένα με μία νίκη και δύο ισοπαλίες), με τον βαθμό που ίσως αποδειχθεί πολύτιμος στο μέλλον και σκορπώντας αισιοδοξία στον κόσμο του για πολύ καλύτερα πράγματα φέτος. Ντέρμπι πόλης αλλά και απαντήσεων ήταν αυτό στην Τούμπα, αφού ΠΑΟΚ και Άρης έψαχναν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για λόγους ψυχολογίας.

Τα «κουλούρια» δεν άρεσαν σε κανέναν αλλά περισσότερο στους γηπεδούχους που χάνουν -παρότι νωρίς- την επαφή με την κορυφή. Στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε. Παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος μετά τη διακοπή και φρόντισε με μπροστάρη τον Μπερνάρ να «καθαρίσει» το ματς πριν την πρώτη του ευρωπαϊκή μάχη. Και το… γλυκό έδεσε αφού το χθεσινό 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν αυτό που ήθελε. Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είδε το συγκρότημα του να βγάζει επιθετικές αρετές, να μην δέχεται φάσεις και να φεύγει εύκολα από μια έδρα που άλλες χρονιές άφηνε βαθμούς.

Τώρα οι «πράσινοι» κοιτάζουν τη Βιγιαρεάλ η οποία ναι μεν είναι το φαβορί αλλά δεν πρόκειται και για το… τέρας. Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι πως θα παρουσιαστεί τόσο την προσεχή Πέμπτη (μεγάλη η αποχή από τους ευρωπαϊκούς ομίλους) όσο και μετά το ματς. Και αυτό γιατί η κούραση (ψυχική και σωματική) θα είναι μεγάλη και θα πρέπει να τη διαχειριστεί ενόψει του πρώτου ντέρμπι της σεζόν με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Πάμε τώρα και στα υπόλοιπα ματς που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα ντέρμπι. Γενικά η 4η αγωνιστική ήταν χορταστική. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε -ξανά- μετά από μεγάλη νίκη να δείξει ισορροπία και απέναντι στη μαχητική Λαμία αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2. Θα πρέπει οι Κρητικοί να ρίξουν μεγάλο βάρος στο ανασταλτικό σκέλος καθώς είναι κάτι που τους πονάει στις πρώτες… πίστες του πρωταθλήματος.

Με τον εαυτό του -και καλά κάνει- τα έχει ο Πανσερραϊκός. Σε δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν καλύτερος, έβαλε τις βάσεις με το 0-3 και το 2-4 στην Καισαριανή αλλά δεν μπόρεσε ούτε χθες να πάρει το πρώτο του τρίποντο στη Σούπερ Λιγκ. Η εικόνα των «λιονταριών» με Ολυμπιακό και ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, ωστόσο όταν απέναντι σε ισοδύναμες ομάδες όπως η Κηφισιά και ο Παναιτωλικός, θα το πληρώσεις. Πάντως με λίγη προσοχή και με σκληρή δουλειά, οι Σερραίοι μπορούν να γίνουν η έκπληξη της αγωνιστικής περιόδου.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας και ο ΠΑΣ έπαιξαν επιθετικά, πάλεψαν για τη νίκη, επιβεβαίωσαν την άνεση που τους χαρακτηρίζει στη φετινή περίοδο στη δημιουργία και το σκοράρισμα, αλλά αρκέστηκαν στην ισοπαλία. Κερδισμένοι οι οπαδοί που βρέθηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», για το ωραίο θέαμα που παρακολούθησαν, αλλά και ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που στο πρώτο σκέλος της σεζόν έχει ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό.