Ολυμπιακός: Το καλό, το καλύτερο και οι αλλαγές

Ο Ολυμπιακός και πάλι δεν έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά μπορούσε να φύγει και με το διπλό. Το πρώτο μεγάλο φετινό ματς και οι αλλαγές του Μαρτίνεθ.

Ολυμπιακός: Το καλό, το καλύτερο και οι αλλαγές

Το πρώτο δυνατό παιχνίδι της σεζόν αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες χτίζονται ακόμα και δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά ένα τέτοιο ματς δείχνει κάποια δείγματα και για το σύνολο και για τον προπονητή.

Πρώτα απ' όλα η εικόνα των πρώτων είκοσι λεπτών μας γύρισε ένα χρόνο πίσω. Μία ομάδα που αδυνατούσε να σταθεί στο γήπεδο και δέχτηκε το γκολ που ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων και της ροής του αγώνα. Ο Κίνι πέρασε δύσκολο βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Φρέιρε και τον Φορτούνη να μην του δίνουν τις κατάλληλες βοήθειες.

Από τη στιγμή που ο Φορτούνης μπήκε στο παιχνίδι και πήρε την μπάλα στα πόδια του το σκηνικό άλλαξε. Ανέβασε στροφές και ο Ποντένσε και ο Ολυμπιακός έδειχνε να ρίχνει στα σχοινιά την ΑΕΚ. Κάπως έτσι ήρθε και η ισοφάριση με την ομάδα του Πειραιά να βγάζει στο γήπεδο ποιότητα και εικόνα κυριαρχίας. Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ήταν αρκετά καλό για τον Ολυμπιακό.

Από 'κει και πέρα, όμως, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ περισσότερο θέλησε να σιγουρέψει την ισοπαλία παρά να κυνηγήσει τη νίκη. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν οι αλλαγές του. Από τη στιγμή που έβγαλε και τον Φορτούνη από το γήπεδο φάνηκε πως τον ενδιέφερε πιο πολύ να πάρει τον βαθμό. Φοβήθηκε το τελευταίο δεκάλεπτο που η ΑΕΚ συνηθίζει να σκοράρει και έκοψε το ρυθμό της ομάδας. Ακόμη και η έξοδος του Μασούρα δεν ήταν πετυχημένη έμπνευση με τον Σκάρπα να περνάει στο γήπεδο και να μην προσφέρει τίποτα.

Γενικά από αυτό το ματς όλοι στον Ολυμπιακό έχουν να πάρουν πολλά. Η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να έχει φύγει με το διπλό, αφού φάνηκε πως όταν έβαλε το πόδι στο γκάζι την στρίμωξε την ΑΕΚ. Για τρίτο ματς πρωταθλήματος στο νεόκτιστο γήπεδο της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός μένει αήττητος. Φυσικά δεν είναι να πανηγυρίζει την ισοπαλία απέναντι σε μία ομάδα που έχει δείξει ότι φέτος έχει αρκετά προβλήματα.

Όπως επίσης θα πρέπει να κρατήσουμε και την εξαιρετική απόδοση του Πασχαλάκη, ο οποίος σε ακόμα ένα ματς έκανε εξαιρετική εμφάνιση και έχει μεγάλο μερίδιο στο ότι η ομάδα του έφυγε αλώβητη από τη Νέα Φιλαδέλφεια.