Ολυμπιακός: H μισή δουλειά που έγινε στη Ν. Φιλαδέλφεια και η ψυχολογία

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη στη Ν. Φιλαδέλφεια, προσπάθησε αρκετά από το 25’ έως το 45’, αλλά στο τέλος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας που δεν τον λες και άσχημο.

Ολυμπιακός: H μισή δουλειά που έγινε στη Ν. Φιλαδέλφεια και η ψυχολογία

Βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ακόμα έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας έως το φινάλε της Σούπερ Λίγκας. Το 1-1 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια άφησε μία περίεργη γεύση και στους δύο. Ο μεν Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στα πρώτα 25 λεπτά απέναντι σε μία ΑΕΚ που μπήκε με τσαμπουκά στο γήπεδο για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, με τον Ματίας Αλμέιδα να σημαδεύει την πλευρά των Φορτούνη - Κίνι από τα αριστερά. Από το 25’ έως το 45’ είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Η «Ένωση» έμοιαζε λες και έμεινε από καύσιμα και ο Ολυμπιακός έχοντας καταφέρει να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατ’ επέκταση έχοντας κυριαρχήσει, ισοφάρισε με την υπέροχη έμπνευση του Ποντένσε και την κεφαλιά του Ελ Κααμπί.

Στο δεύτερο ημίχρονο διέκρινες μία διάθεση και από τις δύο ομάδες να ρίξουν τους ρυθμούς, σαν να έδειχναν ότι πρωτίστως καμία δεν ήθελε να χάσει. Προσεκτικές κινήσεις, δίχως πολλά ρίσκα και με τους δύο προπονητές να προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες, όχι όμως με τον ξέφρενο ρυθμό που είχαν οι δύο ομάδες από 20-25 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανακάτεψε την τράπουλα. Ειδικά μετά την είσοδο του Άμραμπατ, έβαλε τον Ορτέγκα μπροστά από τον Κίνι για να έχει έναν έξτρα μπελά ο Μαροκινός άσος της ΑΕΚ.

Μόνο που η ζημιά πήγε να γίνει από την άλλη πλευρά. Ο Ζίνι ήταν εκείνος που λίγο έλειψε να αλλάξει την κατάσταση υπέρ της «Ένωσης» σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός είχε δώσει μέτρα στην ΑΕΚ.

Τι μένει από τη βραδιά στη Ν. Φιλαδέλφεια; Ότι έγινε η μισή δουλειά από πλευράς Πειραιωτών. Σε αγωνιστικό επίπεδο η «Ένωση» επιδίωξε να σκοράρει, αλλά δεν είχε τις κραυγαλέες ευκαιρίες εκτός από τη σουτάρα του Ζίνι και το γύρισμα του Τσούμπερ στο φινάλε που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Ο Ολυμπιακός πήγε για να κερδίσει και όχι για να πάρει βαθμό. Ωστόσο, όταν δεν κερδίζεις, τότε θα κοιτάξεις να μην χάσεις. Η μισή δουλειά έγινε λοιπόν στη Ν. Φιλαδέλφεια. Όχι σε επίπεδο βαθμοθηρίας, αλλά σε επίπεδο ψυχολογίας που είναι πολύ σημαντική τη δεδομένη στιγμή.

Οι Πειραιώτες είναι ακόμη στη φάση χτισίματος απέναντι σε μία ΑΕΚ που είναι στρωμένη από πέρσι. Πλέον, το μυαλό είναι στη Φράιμπουργκ. Οι Γερμανοί έρχονται πληγωμένοι από την «τεσσάρα» που δέχτηκαν από την Ντόρτμουντ και αναζητούν εξιλέωση στο Φάληρο. Αφήστε δε που έρχονται και με μία μέρα παραπάνω ξεκούραση... Η Φράιμπουργκ δεν έχει φυσικά καμία σχέση με την ΑΕΚ.