Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο

Όρθιος ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης (2-2) που έμεινε πίσω δυο φορές (16’, 28’), απάντησε ισάριθμες (21’, 45’+3’) αλλά δεν βρήκε τρίτο γκολ.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2: Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο

Παλικαρίσιος βαθμός για τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην Τρίπολη (2-2). Η ομάδα του Θανάση Στάικου προηγήθηκε δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας απάντησε ισάριθμες αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ και να πάρει τη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει δυνατά και να πιέζει, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Ο ΠΑΣ όχι μόνο κράτησε αλλά κατάφερε να ανοίξει και το σκορ στο 16’ με τον Τζίμα (δεν πανηγύρισε αφού ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ομάδα της Τρίπολης), σε μια φάση όπου η άμυνα των Αρκάδων… κοιμήθηκε και ο εξτρέμ της ομάδας των Ιωαννίνων «χόρεψε» τον Καρμόνα.

Ο Αστέρας απάντησε γρήγορα (21’) με τον Άλβαρες (εκτέλεση φάουλ που πέρασε από το τείχος του ΠΑΣ που άνοιξε με τον Σόρια ξαπλωμένο στο έδαφος) αλλά είχε ψηλά τη γραμμή άμυνας και εκεί… χτύπησαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Σόρια που είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ… έφτιαξε το 1-2 του Μπάλαν (έπαιξε αντί του τραυματία Κόντε και την έκανε τη δουλειά του) στο 28ο λεπτό. Ο ΠΑΣ είχε πάει το ματς ξανά στα μέτρα του, ο Αστέρας είχε την κατοχή και προσπαθούσε κυρίως με γεμίσματα στον Μιριτέλο να δημιουργήσει προβλήματα. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και πάλι από μια στημένη μπάλα (κόρνερ) με τον Μπαρτόλο να εκτελεί και τον Κρέσπι να ισοφαρίζει σε 2-2, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε σε Ζουκάνοβιτς, Καραχάλιο.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΣ συνέχισε όπως και στο πρώτο μέρος αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο προσεκτικός στην άμυνά του, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες και πάλι είχαν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν τον άψογα στημένο στον αγωνιστικό χώρο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Στάικου είχε κοντά τις γραμμές της, έκλεισε τους χώρους αλλά σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, δεν μπορούσε να βγάλει κόντρα μπάλες.

Ο Στάικος φρέσκαρε τε…φτερά του και εν συνεχεία πέρασε τον Λιάσο αντί του Ριένστρα (τραυματίστηκε), ενώ ο Ράσταβατς στο 60’ έριξε στο ματς τους «νέους» Ντιαρά, Βίκο και στα τελευταία λεπτά τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο των Καλτσά, Μάντζη.

Είχε μετά το 80’ δύο καλές στιγμές, ωστόσο θα μπορούσε και ο ΠΑΣ να τον… σκοτώσει με τον Ροσέρο μετά το λάθος του Κρέσπι στο 84ο λεπτό. Γενικότερα, το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σχετικά εύκολα αυτό το 2-2, σε σχέση πάντα με την εικόνα του α' μέρους.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

«ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-2

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)

Σκόρερ: 21’ Άλβαρες, 45’ +3’ Κρέσπι – 16’ Τζίμας, 28’ Μπάλαν

Οι συνθέσεις…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες – Γκρόζντανιτς (77’ Μάντζης), Μουνάφο (60’ Ντιαρά) – Κρέσπι, Μπαρτόλο (77’ Καλτσάς), Σίτο (60’ Βίκο) – Μιριτέλο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα (71’ λ. τρ. Λιάσος), Τζίνο – Παμλίδης (54’ Ροσέρο), Τζίμας (54’ Γκάρο), Μπάλαν.