Λαμία - ΟΦΗ 2-2: Ματσάρα και δίκαιη μοιρασιά

Η Λαμία ισοφάρισε δύο φορές τον ΟΦΗ σε ένα συναρπαστικό ματς (2-2) με δίκαιη έκβαση.

Λαμία - ΟΦΗ 2-2: Ματσάρα και δίκαιη μοιρασιά

Σε ένα συναρπαστικό και γεμάτο συγκινήσεις παιχνίδι Λαμία και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 παλεύοντας για τη νίκη έως το τέλος. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαντήσουν και να πάρουν τον βαθμό που με βάση την απόδοσή τους άξιζαν. Ο Λεωνίδας Βόκολος δικαιώθηκε με τις αλλαγές συστημάτων την ώρα του αγώνα, ενώ ο Βάλντας Νταμπράουσκας έκανε ό,τι μπορούσε για το τρίποντο, αλλά ο ΟΦΗ θα πρέπει να περιμένει την επόμενη εκτός έδρας αποστολή για να νικήσει και μακριά από την Κρήτη.

Παίζοντας με τρεις στόπερ και ενισχυμένο κέντρο οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να απειλήσουν με ευκολία, αλλά ανασταλτικά είχαν ασφάλεια. Συνέπεια αυτών να είναι λίγες οι καλές φάσεις στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης, με τον ΟΦΗ να απειλεί με Μπάκιτς και Γκαγιέγκος και τη Λαμία με Καρλίτος και Σλίβκα.

Ο πολύ δραστήριος Νούα Ντίκο προσπαθούσε σε κάθε φάση και στο 26’ αξιοποίησε το πρώτο λάθος της άμυνας της Λαμίας. Μπαίνοντας ανάμεσα σε Πάουλαβετς (σοβαρό λάθος) και Κοσέλεφ μετά από μπαλιά του Μεγιάδο νίκησε με προβολή τον γκολκίπερ της Λαμίας. Η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιλούλη στο 37’ , ενώ ο ΟΦΗ έψαχνε το δεύτερο γκολ και είχε φάσεις με τον Ντίκο και τον Τοράλ πηγαίνοντας δικαίως με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Η Λαμία είχε και την ατυχία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να χάσει με τραυματισμό τον Σαραμαντά. Η πρώτη εκτίμηση ήταν κάκωση στο γόνατο και θα κάνει μαγνητική την Δευτέρα (18/9).

Με δύο αλλαγές και με νέο σχηματισμό (4-2-3-1) άρχισε η Λαμία στο δεύτερο μέρος, με τον Βασιλαντωνόπουλο δεξί μπακ και τον Σιμόν να μεταφέρεται αριστερά. Αλλά και με γρήγορο γκολ, στο 47' από τον Σωτήρη Τσιλούλη με πλασέ στην κίνηση μετά από καταπληκτική πάσα του Καρλίτος. Σε φάση που ελέγχθηκε επί τρίλεπτο για πιθανότητα οφσάιντ. Η Λαμία ανέβηκε ψυχολογικά ενώ ο ΟΦΗ έχασε λίγο αργότερα τον Ντίκο με τραυματισμό. Σε ένα παιχνίδι γενικά με πολλές διακοπές στο β' μέρος.

Στο 66' ο ΟΦΗ μετά από καλή επίθεση βρήκε το δεύτερο γκολ, με σουτ του Φελίπε Γκαγιέγκος που κόντραρε στον Κορνέζο και πήγε στη γωνία του Κοσέλεφ για το 1-2. Ένα γκολ κόντρα στη ροή του ματς που έφερε ξανά τους Κρητικούς σε θέση ισχύος. Ο Βόκολος άλλαξε πάλι το σύστημα σε 4-4-2 και στο 74' βρήκε την ισοφάριση με δόση τύχης. Από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά απόκρουση του Μπακιτς, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ανδρέα Καρώ, στο έδαφος και μετά στα δίχτυα! Εντυπωσιακό αυτογκόλ για το 2-2. Ο ΟΦΗ προσπάθησε στο τέλος με την είσοδο του Νέιρα για να φτάσει στο γκολ της νίκης, αλλά η εκτέλεσή του στο 97' από σέντρα του Αμπάντα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Μικρογραφία

Λαμία-ΟΦΗ 2-2

Γήπεδο: «Αθανάσιος Διάκος»

Σκόρερ: 47' Τσιλούλης, 74' Καρώ (αυτογκόλ) - 26' Ντίκο, 66' Γκαγιέγκος

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: 29' Νούνιες – 41' Λάρσον, 68' Πασαλίδης, 94' Νέιρα

Συνθέσεις

Λαμία: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (λ.τ. 90'+3' Σαντάνα), Πάουλαβετς (46' Τόσιτς), Σιμόν, Σαραμαντάς (46' λ.τ. Βασιλαντωνόπουλος), Στάνκο (73' Λόνγκο), Νούνιες, Τσιλούλης, Σλίβκα, Καρλίτος (87' Τσιλιανίδης).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ, Λάρσον, Μεγιάδο (84' Γκλάζερ), Γκαγιέγκος, Τοράλ (79' Νέιρα), Θοράρινσον (79' Αμπάντα), Μπάκιτς, Ντίκο (57' λ.τ. Φελίπε).