Γιώργος Μασούρας στο «ΦΩΣ»: «Το υψηλότερο επίπεδο έχει άλλες ευθύνες»

Ο φορμαρισμένος Γιώργος Μασούρας μιλάει αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και τις διαδοχικές νίκες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα έξι δικά του γκολ στα τελευταία πέντε ματς και τη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Ελλάδας.

Γιώργος Μασούρας στο «ΦΩΣ»: «Το υψηλότερο επίπεδο έχει άλλες ευθύνες»

Συνέντευξη στον ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΩΣΗ

Ο Γιώργος Μασούρας είναι αναμφίβολα ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Μετά και τα δύο του γκολ με την Εθνική Ελλάδας κόντρα στο Γιβραλτάρ, ο 29χρονος κυνηγός μίλησε στο «ΦΩΣ» για την κατάστασή του, τα επόμενα δύσκολα ματς της γαλανόλευκης και την νέα σελίδα στον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο «ΦΩΣ» στις 12/9/2023

Πήρατε μια ευρεία και εμφατική νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ, τι σημαίνει για την Εθνική αυτό το αποτέλεσμα;

Εντάξει είναι κάτι πολύ σημαντικό, για την ψυχολογία κυρίως της ομάδας. Δεν είναι τόσο σημαντικό σαν αποτέλεσμα, είναι πραγματικά το καθήκον μας, αυτό που έπρεπε να κάνουμε: δύο νίκες με το Γιβραλτάρ και τη νίκη με την Ιρλανδία ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι ακόμα καλύτερο.

Είσαι «καυτός», σκοράρεις ανελλιπώς τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική, πώς αισθάνεσαι με αυτό;

Θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο, να μπορώ να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και τις ομάδες μου, αλλά και νομίζω ότι και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά, οπότε με βοηθάει και εμένα ώστε να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να βρίσκομαι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στο γήπεδο.

Ανάμεσα στα δύο παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, με Ολλανδία και Γιβραλτάρ υπήρξε μόνο αγωνιστική διαφορά ή και ψυχολογική, στη νοοτροπία;

Το σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξαν κακοί «τριγμοί» στην ομάδα, που πολλές φορές συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Κοιτάξαμε τα λάθη μας, καταλάβαμε ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το υψηλότερο επίπεδο έχει διαφορετικές ευθύνες και διαφορετικές λεπτομέρειες στην εξέλιξη των παιχνιδιών. Θα πρέπει να το δούμε διαφορετικά αν θέλουμε να παίρνουμε βαθμό ή βαθμούς από αυτά τα παιχνίδια. Συνεχίσαμε, έπρεπε να κάνουμε αυτό την Κυριακή, το κάναμε και συνεχίζουμε να ελπίζουμε.

Έτσι όπως έχει έρθει ο όμιλος, πιθανότατα δεν φτάνει μια νίκη επί της Ολλανδίας, αλλά η Εθνική θα χρειαστεί αποτέλεσμα και με τη Γαλλία, πώς βλέπετε τα επικείμενα ματς;

Καταρχάς είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ, κι αυτό από μόνο του είναι ένα μικρό επίτευγμα, ήταν το καθήκον μας, το κάναμε και πιστεύω ότι τώρα μπορούμε και ελπίζουμε στο κάτι καλύτερο. Όταν βρίσκεσαι εκεί προφανώς ελπίζεις, είμαστε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, είδαμε ότι το υψηλότερο επίπεδο χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση, λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικά τους αντιπάλους μας, στην έδρα μας, πιθανότατα με περισσότερο κόσμο και πιστεύω ότι υπάρχουν πιθανότητες να πάρουμε καλά αποτελέσματα.

Την ερχόμενη Κυριακή, στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στη Super League. Μίλησέ μου για τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού φέτος.

Όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, οι στόχοι είναι πάντα ντάμπλ και καλή παρουσία στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά αλλά αντίστοιχα και στον Ολυμπιακό νομίζω ότι πραγματικά έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα που θα μας δώσει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Ουσιαστικά έχουμε κάνει και εκεί το καθήκον μας, να μπούμε στους ομίλους του UEFA Europa League με μια ομάδα που δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον Ολυμπιακό και στη Super League κάναμε το αυτονόητο και πήραμε τους 9 βαθμούς. Συνεχίζουμε και νομίζω ότι με πολλή δουλειά και μεθοδικότητα θα κατορθώσουμε στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας.