Ολυμπιακός: Ο Έσε, η Μπενφίκα και το «κλειδί» του Κορδόν

Η Μπενφίκα είχε φτάσει κοντά στην απόκτηση του Σαντιάγκο Έσε τον Ιανουάριο και της προκάλεσε ένα ξάφνιασμα η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Ο Έσε, η Μπενφίκα και το «κλειδί» του Κορδόν

Ο Σαντιάγκο Έσε έχει αρχίσει να γίνεται σημείο αναφοράς στο ξεκίνημα του φετινού Ολυμπιακού και δεν είναι λίγες οι στιγμές που το όνομά του φιγουράρει σε ρεπορτάζ για την παρουσία του στο λιμάνι, όχι μόνο των ΜΜΕ της Αργεντινής, αλλά και στον Τύπο άλλων χωρών.

Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία κάνει θραύση εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Και φυσικά υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό: Ο λόγος λέγεται... Μπενφίκα!

Οι Λουζιτανοί είχαν εξετάσει σοβαρά την περίπτωσή του τον Ιανουάριο και μάλιστα ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουρακάν ένα ποσό της τάξης των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, ο Έσε ήταν εκείνος που προτιμούσε να μην κάνει τότε το βήμα στην Ευρώπη, αλλά να παραμείνει στην Ουρακάν και να «ψηθεί» ακόμα περισσότερο!

Όταν λοιπόν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό έναντι 4 εκατομμυρίων πριν από ένα μήνα, η αλήθεια είναι ότι ο πορτογαλικός Τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Η δε Μπενφίκα που πάντοτε παρακολουθούσε την περίπτωση του Έσε και δεν είχε βγει ποτέ από την ατζέντα της, είδε τον παίκτη να καταλήγει στον Ολυμπιακό με σχεδόν τα μισά χρήματα που σκόπευε να δώσει εκείνη για τον παίκτη έξι μήνες νωρίτερα!

Η ουσία είναι ότι και στην Πορτογαλία παραδέχονται ότι το «κλειδί» για να έρθει ο Έσε στη χώρα μας ήταν ένα: Κι αυτό δεν ήταν άλλο από τις κινήσεις του Αντόνιο Κορδόν και στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τον παίκτη και την Ουρακάν. Το επισημαίνουν και οι Πορτογάλοι ότι ο Κορδόν είχε... ιώβεια υπομονή και μετά από «ψηστήρι» δύο μηνών κατάφερε να «φτιάξει» τον παίκτη και πιέσει με τη σειρά του την Ουρακάν, ώστε να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα.