Ολυμπιακός: Αλήθειες και ψέματα για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Μπρίνιτς

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ποντάρει στον Ιβάν Μπρίνιτς και ο αποκλεισμός του από τη λίστα της UEFA δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Ολυμπιακός: Αλήθειες και ψέματα για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Μπρίνιτς

Κακώς αιωρείται ότι ο Ιβάν Μπρίνιτς δεν υπολογίζεται από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, επειδή αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από την ευρωπαϊκή λίστα λόγω της μεταγραφής του Ντάνιελ Ποντένσε στο... παρά ένα της αποστολής της λίστας στην UEFA.

Ο νεαρός Κροάτης εξτρέμ χαίρει της εκτίμησης του Ισπανού τεχνικού. Δεν ισχύουν όλα όσα ακούγονται - ακόμη και σε κύκλους μάνατζερ - ότι ο Μπρίνιτς δεν είναι στα πλάνα του προπονητή. Δεν ανταποκρίνονται με λίγα λόγια στην πραγματικότητα. Όπως φυσικά δεν ισχύει κιόλας ότι μπορεί να φύγει ακόμη και δανεικός, είτε τώρα που είναι ακόμη ανοικτές κάποιες αγορές, είτε τον Ιανουάριο.

Ακόμη και αυτό το σενάριο να παίρναμε και να ίσχυε η φημολογία ότι δεν τον υπολογίζει ο Μαρτίνεθ (σ.σ. επαναλαμβάνουμε ότι δεν ισχύει), ο Μπρίνιτς δεν μπορεί να φύγει δανεικός γιατί έχει παίξει φέτος ήδη σε δύο ομάδες: Σε Μάριμπορ και Ολυμπιακό. Οπότε, θα πρέπει να πάει σε πρωτάθλημα άλλου ημισφαιρίου για να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε τρίτη διαφορετική ομάδα μέσα στη σεζόν. Π.χ. σε Αργεντινή, Βραζιλία, Αυστραλία κλπ.

Για να μην πολυλογούμε, όμως, δεν τίθεται κανένα θέμα Μπρίνιτς στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνεθ τον πιστεύει και ποντάρει πάνω του για τη φετινή σεζόν παρότι υπάρχει «πολυκοσμία» στη θέση που αγωνίζεται.

Ο Κροάτης πάντως θα ακολουθεί κανονικά τις αποστολές του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Όπως είχε δείξει ο Μαρτίνεθ και τις προηγούμενες φορές, βάζει στο αεροπλάνο ακόμη και τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Στο Λέσκοβατς με την Τσουκαρίτσκι για παράδειγμα, ο Ισπανός τεχνικός είχε μαζί του τον τιμωρημένο για εκείνο το ματς Κίνι και τον Φρανσίσκο Ορτέγκα που δεν ήταν δηλωμένος στη λίστα. Όπως και τον Βιθέντε Ιμπόρα που ήταν τραυματίας και δεν θα έπαιζε.

Κι αυτό το κάνει όχι μόνο για τα οικογενειακά διπλάκια, αλλά και για να δείξει σε όλους όσους παίρνει στο αεροπλάνο ότι τους υπολογίζει για τη φετινή σεζόν, είτε μπορούν, είτε δεν μπορούν να βοηθήσουν στον εκάστοτε αγώνα.