Ολυμπιακός: Οι μεταγραφικοί άξονες Κορδόν, Μαρτίνεθ και ο μέσος όρος ηλικίας

Ο Ολυμπιακός έχει… χτίσει ένα ρόστερ που ηλικιακά καλύπτει όλα τα φάσματα και με τους Κορδόν, Μαρτίνεθ να έχουν κάνει όσα υποσχέθηκαν.

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφικοί άξονες Κορδόν, Μαρτίνεθ και ο μέσος όρος ηλικίας

Βασικό μέλημα του Αντόνιο Κορδόν και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ όταν ανέλαβαν τον Ολυμπιακό ήταν να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών το είχε δηλώσει και την παρουσίαση του ότι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να ναι μεν να προσθέσει πείρα στο ρόστερ, αλλά ήθελε να στηριχτεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Οι πρώτες τους μεταγραφές ήταν δύο έμπειροι Ισπανοί, ο Ιμπόρα και ο Κίνι 35 και 33 ετών αντίστοιχα. Θέλησαν με αυτούς να πορευτούν στο ξεκίνημα τους, αφού πρόκειται για δύο παίκτες που τους γνωρίζουν πολύ καλά. Η συνέχεια, ωστόσο ήταν διαφορετική με τον Ολυμπιακό να προχωράει σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών από τη λατινική Αμερική και μάλιστα σε νεαρή ηλικία. Ο Ορτέγκα για παράδειγμα είναι 24 ετών, ενώ ο Έσε είναι 21 ετών.

Γενικά ο Ολυμπιακός δημιούργησε μία βάση ποδοσφαιριστών μεταξύ 25 και 27 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες κινήθηκε περισσότερο μεταγραφικά η ομάδα του Πειραιά και κατάφερε να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας στα 24,86 μετρώντας 29 ποδοσφαιριστές. Σε αυτούς δεν υπολογίζουμε φυσικά Σισέ και Κούντε που είναι εκτός πλάνων.

Στο περσινό ρόστερ ο Ολυμπιακός είχε 31 παίκτες, αλλά μετράμε τους παίκτες που έμειναν από τέλη Σεπτεμβρίου και μετά. Δηλαδή Ζινκερνάγκελ, Μανωλά, Βρσάλικο που δεν υπήρχαν στην ομάδα του Πειραιά δεν τους υπολογίσαμε. Και χωρίς αυτούς ο Ολυμπιακός είχε μέσο όρο ηλικίας 27,32, αλλά όπως γίνεται κατανοητό ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται πολύ περισσότερο εάν προσθέσουμε και τους παραπάνω παίκτες που στα προκριματικά του καλοκαιριού είχαν συμμετοχή.

Εκείνο που έχει σημασία είναι πως ο Κορδόν και Μαρτίνεθ έριξαν τον μέσο όρο ηλικίας. Πράγματι διατήρησαν έμπειρους ποδοσφαιριστές στις τάξεις του Ολυμπιακού, αλλά απέκτησαν νεαρούς και παίκτες σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Το αποτέλεσμα φυσικά θα φανεί στο χορτάρι, διότι εκεί κρίνονται τα πάντα.