Ο Γιώργος Δώνης στο «ΦΩΣ» για Φορτούνη και Σαουδική Αραβία
Συνέντευξη στο «ΦΩΣ» παραχώρησε ο Γιώργος Δώνης. «Η Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχει βγάλει καλύτερο επιθετικό χαφ από τον Φορτούνη», είπε μεταξύ άλλων.
Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ
Το είχα κανονίσει καιρό πριν και περίμενα να έρθει η ημερομηνία που μου είχε πει. Αποκαλυπτικός Δώνης στο «ΦΩΣ» για Φορτούνη, Ολυμπιακό, Σαουδική Αραβία και όλα τα περίεργα. Δεν αρκέστηκα στα ποδοσφαιρικά. Θέλω οι συνεντεύξεις να ξεφεύγουν από τα στενόμυαλα.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 7/9/2023
Όλοι οι μεγάλοι σταρς του ποδοσφαίρου έρχονται στη Σαουδική Αραβία. Πώς είναι εκεί;
Είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Για εμένα όμως πλέον είναι συνήθεια. Η Σαουδική Αραβία είναι το δεύτερο σπίτι μου! Είμαι από το 2015 εδώ, σε σπαστά διαστήματα. Η πρώτη φορά ήταν όταν ανέλαβα την Αλ Χιλάλ.
Πες ομάδες που έχεις αναλάβει στην Αραβία.
Τρεις ομάδες στη Σαουδική Αραβία και μία στα Εμιράτα. Η πρώτη μου ήταν η Αλ Χιλάλ. Τώρα πήγε εκεί ο Νεϊμάρ, ο Μίτροβιτς, ο Κουλιμπαλί, ο Σάβιτς, ο Ρούμπεν Νέβες, ο Μπόνο ο τερματοφύλακας από τη Σεβίλλη. Δούλεψα και στην Αλ Σάρτζα στα Εμιράτα, εκεί που είναι ο Μανωλάς. Μετά δούλεψα στην Αλ Φατέχ, εκεί είναι προπονητής ο Μπίλιτς. Και τώρα είμαι στον Αλ Ουάχντα.
Βλέπεις στο μέλλον τις ομάδες από τη Σαουδική Αραβία να μετέχουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως οι ομάδες του Ισραήλ και του Αζερμπαϊτζάν;
Δεν το ξέρω. Θα σου πω όμως τι ξέρω γιατί το έζησα πέρσι που ήμουν στην Αλ Φατέχ. Η ομοσπονδία και μία εταιρεία έχουν αναλάβει να φτιάξουν το πρότζεκτ του ποδοσφαίρου με πλάνο τα επόμενα χρόνια η Λίγκα της Σαουδικής Αραβίας να είναι μέσα στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου! Έκαναν μίτινγκ με προέδρους και προπονητές.
Τι εθνικότητας είναι η εταιρεία που φτιάχνει το πρότζεκτ;
Άγγλοι είναι που είχαν το μάνατζμεντ της Σίτι, του Μάικλ Τζόρνταν και της Nike. Αυτή τη στιγμή οι τέσσερις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα έχουν μπάτζετ απεριόριστο! Για την ακρίβεια 1 δις η κάθε μία! Αλλά στην ουσία απεριόριστο.
Ποιες είναι αυτές οι ομάδες;
Η Αλ Χιλάλ, η Αλ Νάσρ του Ρονάλντο, η Αλ Ιτιχάντ του Μπενζεμά, η Αλ Αχλί του Φιρμίνο και του Μαχρέζ.
Πες μου τώρα τα πάντα για τον Φορτούνη. Είχα γράψει ένα ρεπορτάζ ότι η ομάδα σου δίνει 2,5 εκ. ευρώ το χρόνο, ότι είχατε πρόβλημα με την αδειοδότηση, πες τα μου όλα.
Αν εξαιρέσεις τις τέσσερις μεγάλες ομάδες στη Σαουδική Αραβία, οι άλλες κινούνται στις μεταγραφές αναλόγως τη θέση που θα τερματίσουν την προηγούμενη σεζόν και αναλόγως τα χρέη που έχουν. Όλα έχουν πάει στον έλεγχο του κράτους και της ομοσπονδίας. Το μπάτζετ το δικό μας ήταν 20 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές, είμαστε υπό τον έλεγχο της ομοσπονδίας.
Πήρατε τελικά άδεια για μεταγραφές;
Ναι, πήραμε. Θέλουμε ένα δεκάρι και ένα εξτρέμ. Δεν φτάνει όμως να συμφωνήσει η ομάδα μου με τον παίκτη στα χρήματα. Πρέπει να πάρει και την έγκριση από την ομοσπονδία για το όνομα του παίκτη και για τα χρήματα του παίκτη. Έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο με ξένους που είναι τριών κατηγοριών: Οι σούπερ σταρς. Η Α’ κατηγορίας. Και η Β’ κατηγορίας.
Να μην το γυροφέρνουμε, πες μου τι θα γίνει με τον Φορτούνη. Υπάρχει αγωνία στον κόσμο.
Με τον Φορτούνη ήταν εύκολο να γίνει η μεταγραφή τον Ιούλη. Είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό, είχα μιλήσει και με τον Φορτούνη, είχα μιλήσει και με τον ατζέντη του.
Με τον Ολυμπιακό είχες μιλήσει με ποιο πρόσωπο;
Με τον Βρέντζο. Είχα επιβάλει τη γνώμη μου στην ομάδα μου. Όμως περιμέναμε να πάρουμε την έγκριση της ομοσπονδίας. Αυτό μας πήγε πίσω. Τώρα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα.
Εννοείς ότι δεν απομένουν πολλά λεφτά πια από το μπάτζετ;
Ναι, και τελειώνει η διορία για μεταγραφές. Εγώ θέλω να κάνουμε δύο μεταγραφές ακόμα, ένα δεκάρι και ένα εξτρέμ. Δεν τίθεται θέμα αν μας κάνει ο Φορτούνης. Φυσικά και μας κάνει. Εδώ που φτάσαμε όμως το θεωρώ δύσκολο. Δεν λέω ότι δεν θα γίνει. Αλλά το θεωρώ δύσκολο. Και έχουμε μεγάλο προβληματισμό γιατί θέλω δεκάρι και εξτρέμ.
Ο Ολυμπιακός θα τον έδινε τον παίκτη;
Εκείνη την περίοδο ήταν σε δύσκολη κατάσταση ο Ολυμπιακός, δεν είχε κάνει μεταγραφές, δεν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, τώρα είναι λίγο διαφορετικά τα δεδομένα. Όμως ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ μεγάλο σεβασμό στον Φορτούνη. Στην επιθυμία του Φορτούνη.
Τα λεφτά του Φορτούνη ήταν τρελά. Ο Ολυμπιακός πόσα θα έπαιρνε;
Δεν θέλω να μιλήσω για ποσά.
Η ομοσπονδία τον είχε εγκρίνει;
Ναι, τον είχε στην κατηγορία Α’.
Ο Ολυμπιακός πόσα ζήτησε;
Ο Ολυμπιακός ζήτησε ένα μεγάλο ποσό.
Εσείς το αρχικό ποσό που δίνατε ήταν πολύ μικρότερο;
Ναι. Μετά υπήρξαν διαπραγματεύσεις για το θέμα. Αλλά πάγωσε λόγω των προβλημάτων που σου είπα πριν.
Ξέρεις αν θα ανανεώσει με τον Ολυμπιακό; Μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι και τα 2,5 εκατομμύρια, αν είναι υγιής, φαντάζομαι θα τον περιμένουν.
Εγώ σε όποια ομάδα είμαι, θα τον θέλω. Όταν ένας παίκτης είναι πολλά χρόνια σε μια ομάδα, καλό είναι να αλλάξει περιβάλλον. Και ειδικά τώρα που γίνεται χαμός στην Σαουδική Αραβία με τόσους μεγάλους παίκτες να έρχονται. Είναι ωραίο να το ζήσει. Και δεν θα έχει το στρες που έχει στην Ελλάδα. Εγώ εδώ ηρέμησα, μού έφυγε το στρες, έγινα καλύτερος άνθρωπος. Εδώ μοιάζει η χώρα με την ατμόσφαιρα στην Αγγλία.
Δηλαδή;
Οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο, δεν βρίζουν, δεν γιουχάρουν, σε σέβονται πολύ στην καθημερινότητά σου. Και τα οικονομικά δεδομένα επίσης είναι πολύ καλύτερα εδώ.
Εσύ πώς έχεις τέτοιο «κόλλημα» με τον Φορτούνη;
Πέρα από τον θαυμασμό μου για τον παίκτη, ο Κώστας έχει καλές σχέσεις με τους γιους μου, ειδικά τον Τάσο. Έχουν και κοινό ατζέντη, τον Κουτσολιάκο. Είχα επικοινωνία με τον Κώστα και για μη ποδοσφαιρικά θέματα, τον εκτιμώ και για την ποιότητά του ως χαρακτήρα. Η άποψή μου είναι ότι η Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια δεν έχει βγάλει καλύτερο επίθετικό χαφ από τον Φορτούνη!
Πώς σου φαίνεται το ότι δεν τον καλούσαν στην Εθνική;
Δεν θέλω να επεμβαίνω σε θέματα Εθνικής. Ο Κώστας είχε τους τραυματισμούς, νομίζω ότι υπέφερε και από αλλαγή θέσης επειδή ήταν ο Χάμες πέρσι.
Πώς πήγες σε αυτήν την ομάδα το καλοκαίρι;
Είχα αποφασίσει να φύγω από την Αλ Φατέχ και είχα συμφωνήσει να πάω στην Αλ Σαμπάμπ η οποία τερμάτισε στην 4η θέση. Όμως άλλαξε ο πρόεδρος εκεί, οι καινούργιοι ήθελαν να πάρουν προπονητή τον Μαντσίνι ή τον Γκαλτιέ, τελικά δεν πήραν κανέναν από αυτούς και ξαναγύρισαν σε εμένα. Αλλά εγώ είχα συμφωνήσει πια με την Αλ Ουάχντα. Να ξέρεις, οι μεγάλες ομάδες της Σαουδικής Αραβίας είναι οι καλύτερες στην Ασιατική ζώνη. Δεν συγκρίνονται ούτε με Κίνα, ούτε με Ιαπωνία, ούτε με Κορέα, ούτε με Αυστραλία. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Πόσες ώρες είναι από Αθήνα;
Τώρα είναι εύκολο γιατί μένουμε στην Τζέντα. Είναι μία ώρα απόσταση από τη Μέκκα στην οποία είναι η έδρα και το προπονητικό κέντρο της ομάδας.
Και γιατί μένετε στην Τζέντα που είναι μία ώρα απόσταση από τη Μέκκα;
Διότι η Μέκκα είναι το άντρο του μουσουλμανισμού και δεν μπορούν να μένουν εκεί χριστιανοί ή από άλλες θρησκείες.
Τι λες. Και κάνετε κάθε μέρα μία ώρα πήγαινε και μία ώρα έλα;
Ναι, εκτός από τη μέρα μετά το ματς που έχουμε αποθεραπεία ή πριν από ταξίδι, για να μην κουράζεται η ομάδα. Έχουμε γήπεδο για προπόνηση κι εδώ στην Τζέντα. Σε ό,τι αφορά τη Μέκκα, είναι το μέρος που κάθε μουσουλμάνος επί της γης πρέπει να επισκεφτεί μια φορά στη ζωή του και να προσκυνήσει. Με ειδική ενδυμασία που τους δίνουν. Εκεί επιτρέπεται να κάνουμε προπόνηση και να δώσουμε αγώνες, όμως δεν μπορούμε να πάμε στην πόλη. Κι όταν πάμε στο γήπεδο, πάμε από άλλο δρόμο εμείς που δεν είμαστε μουσουλμάνοι.
Πώς είναι η Τζέντα;
Σαν τη Θεσσαλονίκη. Μεγάλο λιμάνι. Ωραία.
Σου έγινε ποτέ κρούση από τον Ολυμπιακό να αναλάβεις προπονητής;
Όχι. Είναι και δύσκολη η νοοτροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τον γιο σου τον Τάσο τον ήθελε ο Ολυμπιακός;
Ναι, το 2019. Ζήταγε όμως πολλά λεφτά η Στουτγκάρδη και τελικά τον πούλησε 8 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεμς. Συν το ότι ο Τάσος δεν ήταν σίγουρος αν έπρεπε να γυρίσει.
Πόσο έχει η βενζίνη εκεί;
Όταν πρωτοήρθα στην Αραβία είχε 13 λεπτά!
Απίθανο. Τώρα πόσο έχει;
Τώρα έχει 50 λεπτά.
Γιατί αυξήθηκε;
Υπήρξε αύξηση της τιμής όπως σε όλον τον πλανήτη, έβαλαν όμως και κάποιους φόρους.
Είναι δύσκολο να ζήσει εκεί μία γυναίκα;
Όχι πια. Άλλαξε πολύ η κατάσταση. Το 2015 όταν πρωτοήρθα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Οι κελεμπίες στις γυναίκες πλέον δεν είναι υποχρεωτικές, ούτε να κρύβουν το πρόσωπό τους. Ο καθένας φοράει ό,τι θέλει. Και οι Αραβίδες και οι ξένες. Όμως οι Άραβες στο 95% φοράνε κελεμπίες ακόμα, επειδή το θέλουν. Είναι η παραδοσιακή τους ενδυμασία. Δεν το επιβάλλει το κράτος.
Εγκληματικότητα υπάρχει;
Τίποτα!
Θέλω να μου πεις πράγματα.
Εμείς έχουμε μπερδέψει λίγο την έννοια της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Αν εδώ ένα ζευγάρι χωρίσει, υπάρχει μια επιτροπή από το κράτος που δίνει μια προθεσμία δέκα ημερών στον άντρα και στη γυναίκα να το ξανασκεφτούν. Επειδή οι άντρες εδώ λόγω θρησκείας μπορούν να παντρευτούν και άλλες γυναίκες, αν χωρίσουν θεωρείται αυτόματα κηδεμόνας του παιδιού η μάνα. Και δεύτερος κηδεμόνας η γιαγιά, η μάνα της μάνας! Τρίτος κηδεμόνας θεωρείται ο πατέρας. Και ανάλογα τα εισοδήματα του πατέρα το κράτος τού παρακρατεί αυτόματα ένα ποσό από τον μισθό του για να πηγαίνει στα παιδιά του! Όχι όπως στην Ελλάδα που δεν πληρώνουν. Αυτόματα εδώ το κράτος τού τραβάει τα λεφτά.
Οι γυναίκες ζουν καλύτερα πλέον;
Οι γυναίκες οδηγάνε, πάνε στα γήπεδα, ψηφίζουν, έγιναν μεγάλες αλλαγές.
Τι ψηφίζουν; Αφού δεν έχουν δημοκρατία.
Έχουν κάτι εδώ σαν τις δημοτικές εκλογές. Αυτό που μου κάνει εντύπωση τόσα χρόνια που ζω εδώ, είναι ότι από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο δεν σκέφτονται το κακό του άλλου. Με ρώτησες για εγκληματικότητα. Οι πόρτες είναι ανοιχτές. Τα παράθυρα ανοιχτά. Τα πορτοφόλια μας, τα κινητά μας. Καμία ανασφάλεια. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ! Βέβαια είναι οι νόμοι πολύ αυστηροί εδώ… Οι μαγκιές δεν περνάνε… Δεν γλιτώνεις εδώ…
Οι ντόπιες γυναίκες είναι ωραίες;
Είναι πάρα πολύ περιποιημένες στο πρόσωπο. Βάφονται λες και είναι σταρ. Επειδή φοράνε την παραδοσιακή ενδυμασία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν στα ρούχα, και κάνουν όλη την περιποίηση στο πρόσωπο.
Καμάκι μπορείς να κάνεις σε ντόπια; Ξέρεις, όλα τα ρωτάω.
Δεν γνωρίζω, εγώ έχω την πιο ωραία γυναίκα, δεν ασχολούμαι!
Από τους παίκτες τι ακούς; Ένας ξένος μπορεί να κάνει καμάκι σε ντόπια;
Θα βάλει μπελά στο κεφάλι του αν το κάνει αυτό… (σ.σ. γελάμε).
Πόσο κόσμο έχει στα γήπεδα εκεί;
Γεμίζουν 65.000 κόσμος στα μεγάλα ματς. Και το ωραίο είναι ότι βλέπεις μισούς- μισούς τους οπαδούς.
Ποια ομάδα έχει τον πιο πολύ κόσμο;
Δύο μεγάλες ομάδες σε κάθε πόλη. Αλ Χιλάλ στο Ριάντ και Αλ Ιτιχάντ στην Τζέντα. Αλ Νασρ στο Ριάντ και Αλ Αχλί στην Τζέντα.
Ελληνικές ομάδες βλέπεις;
Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω δει αυτόν τον καιρό τίποτα. Δεν προλαβαίνω. Οι πολλοί ξένοι κιόλας με κουράζουν. Αν δεν έχουν Έλληνες παίκτες οι ομάδες, μειώνεται ο δεσμός των φιλάθλων μαζί τους. Παλιά είχαμε πολλούς Έλληνες, και οι λίγοι ξένοι ήταν υψηλού επιπέδου. Τώρα οι ξένοι είναι μετριότατοι και σπάνια βλέπεις Έλληνες παίκτες. Είναι πολύ κακό αυτό. Και όταν ο Παναθηναϊκός έκανε τις πορείες στην Ευρώπη, τις έκανε με τους Έλληνες παίκτες.
Είσαι υπέρ του να μπει όρος συμμετοχής Ελλήνων παικτών;
Οπωσδήποτε πρέπει να μπει. Και εδώ στη Σαουδική Αραβία έχουμε υποχρέωση να παίζουν τέσσερις ντόπιοι στην εντεκάδα. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό στην Ελλάδα γιατί η ομοσπονδία ελέγχεται από τους παράγοντες- διαφορετικούς κάθε φορά- οι οποίοι δεν νοιάζονται για το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά μόνο για το συμφέρον το δικό τους.
Ο Ρότσα μού είπε ότι τον Δουβίκα ο Παναθηναϊκός πιτσιρικά τον άφησε ελεύθερο.
Εγώ θα σου πω και κάτι άλλο. Όταν ήμουν προπονητής στον Παναθηναϊκό, πήγα με τον Νταμπίζα να πάρουμε τον Δουβίκα από τον Αστέρα Τρίπολης στον οποίο δεν έπαιζε τότε, αλλά δεν μπορέσαμε να τον πάρουμε γιατί τα οικονομικά του ΠΑΟ τότε ήταν πολύ σφικτά. Με τον πατέρα του Δουβίκα ήμασταν συμπαίκτες και φίλοι στον Παναργειακό.
Το ποιο δύσκολο τι είναι τώρα για έναν Έλληνα στη Σαουδική Αραβία; Η ζέστη;
Ναι, υπάρχει πολλή ζέστη και υγρασία.
Από πότε μέχρι πότε;
Από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο. Μπορεί να δεις 45 βαθμούς τον Απρίλη! Και ειδικά στην Τζέντα έχει τρομερή υγρασία.
Και πού φτάνει η θερμοκρασία;
Εκεί που ήμουν πέρσι, έφτανε και στους 55 βαθμούς Κελσίου! Αύγουστο. Στην Τζέντα δεν φτάνει τόσο ψηλά.
Ζητιάνους βλέπεις;
Ναι, βλέπω. Υπάρχουν οι πάμπλουτοι εδώ, υπάρχουν και οι φτωχοί. Ειδικά εργάτες από ξένες χώρες, από Ινδία, Μπαγκλαντές κλπ.
Ποια πόλη είναι ωραίο να επισκεφτεί ένας τουρίστας;
Ριάντ και Τζέντα. Στο Ριάντ έχει πολλά να δεις για την Ιστορία τους και την παράδοσή τους. Παλάτια, τοπικά παζάρια. Ένας διαφορετικός κόσμος.
Πες κάνα παράξενο με πλούτο που έχεις δει.
Όταν ήμουν στην Αλ Χιλάλ, πήγαμε στο παλάτι του πρίγκιπα. Μας άνοιξαν την πόρτα, και πριν πάμε στην αίθουσα του μίτινγκ κάτσαμε στον εξωτερικό χώρο. Είχαν χρυσές ξαπλώστρες στην πισίνα, χρυσές ομπρέλες, χρυσά παπάκια!
Συγγνώμη που γελάω.
Δεν πίστευα στα μάτια μου. Πράγματα που δεν πίστευες στη ζωή σου ότι θα τα ζήσεις. Πλέον έχω συναναστραφεί με πρίγκιπες, το έχω συνηθίσει.
Εσύ πώς άνοιξες την πόρτα της Σαουδικής Αραβίας;
Από συγκυρίες. Όταν ήμουν προπονητής στον ΑΠΟΕΛ είχαμε παίξει στους ομίλους με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Κάναμε πολύ καλό ματς, χάσαμε 1-0. Μετά από λίγο καιρό η Αλ Χιλάλ έδιωξε τον προπονητή της. Στο συμβούλιο της Αλ Χιλάλ ήταν 13 πρίγκιπες! Ο ένας από αυτούς έβλεπε όλα τα ματς της Μπαρτσελόνα! Και είπε «θέλω να μου βρείτε τον προπονητή αυτής της Κυπριακής ομάδας που δυσκόλεψε την Μπαρτσελόνα». Πέρασα λοιπόν από συνέντευξη στο Ντουμπάι με αυτόν τον πρίγκιπα και άλλους δύο πρίγκιπες. Είχαν περάσει από συνέντευξη και άλλοι 6-7 προπονητές, μεγάλα ονόματα. Μετά τη συνέντευξη μού είπε ο πρίγκιπας «αν ήταν μόνο στο δικό μου χέρι, θα έπαιρνες ήδη τη δουλειά. Όμως πρέπει να μιλήσω και με τους άλλους».
Πώς τον εντυπωσίασες;
Είχαμε κάνει πολύ καλή ανάλυση, έμαθα μέχρι και τα ονόματα των παικτών της ομάδας, το σύστημα, τους είπα τις προτάσεις μου αναλυτικά. Γύρισα στην Ελλάδα, πέρασαν τρεις μέρες και σκέφτηκα ότι δεν θα με πάρουν. Την τέταρτη μέρα με ειδοποίησαν ότι προσλαμβάνομαι. Οι μισοί παίκτες της Εθνικής Σαουδικής Αραβίας τώρα είναι παίκτες που τους είχα βάλει στην Αλ Χιλάλ όταν ήταν 19-22 χρονών. Τότε η Αλ Χιλάλ δεν διέθετε τα λεφτά που διαθέτει τώρα.
Διακόψαμε λίγο για να μιλήσεις με βιντεοκλήση με τη γυναίκα σου και το παιδί σου. Τι γυναίκα και τι παιδί είναι; Το άκουσα πολύ μικρό. Αν μου επιτρέπεις την ερώτηση.
Ο μικρός είναι από τον δεύτερο γάμο μου, είναι 7 χρόνων. Ήταν μαζί μου εδώ για λίγες μέρες μαζί με τη γυναίκα μου, γύρισαν στην Αθήνα γιατί θα πάει σχολείο.
Πόσα παιδιά έχεις που να τα γνωρίζεις τουλάχιστον; (σ.σ. γελάει).
Είναι δεδομένα τέσσερα τα παιδιά μου. Τρία από τον πρώτο γάμο μου και ένα από τον δεύτερο γάμο.
Η δεύτερη γυναίκα σου πόσο χρόνων είναι;
Είναι 45.
Πώς θες να κλείσουμε; Και σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη.
Το προπονητικό μου σταφ αποτελείται από 9 Έλληνες στη Σαουδική Αραβία! Είναι μόνιμα μαζί μου κάτω.
Τι λες ρε θηρίο.
Ο Μάκης Αγγελίνας, πρώτος βοηθός μου. Ο Μένταν που είναι Έλληνας πια, έπαιζε μπάλα στην Ελλάδα, έχει παντρευτεί Ελληνίδα, είναι δεύτερος βοηθός. Προπονητής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Μαλιαρίτσης. Πρώτος γυμναστής ο Γρηγόρης Γεωργίτσας και δεύτερος γυμναστής ο Γιάννης Σταυριανός. Αναλυτής ο Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα που έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Και έχω δύο συνεργάτες που έρχονται δέκα μέρες τον μήνα. Αθλητικός ψυχολόγος που πέρσι ήταν στον Ολυμπιακό και πιο παλιά στον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Κασταμονίτης. Και ο εργοφυσιολόγος Γιώργος Ζιώγας.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ