Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μαρτίνς για δίδυμο Μεριά-Σισέ

Οι στόπερ-σκόρερ του Ολυμπιακού στο Κόπα Άφρικα αναμένουν την ώρα που θα είναι δίδυμο στην 11άδα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Οι σκέψεις του Μαρτίνς για δίδυμο Μεριά-Σισέ

Είναι μία σκέψη που σίγουρα υπάρχει στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, να χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή τους δύο στόπερ της ομάδας που σκόραραν χτες το βράδυ για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα (και μάλιστα στο ίδιο λεπτό, το 17'). Ο Γιασίν Μεριά και ο Παπέ Αμπού Σισέ δεν έχουν αγωνιστεί δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, ενώ στην ίδια 11άδα βρέθηκαν μόνο στο Μιλάνο για 12', όταν ο Μεριά πήρε τη θέση του Τοροσίδη και έπαιξε δεξί μπακ μέχρι το τέλος εκείνης της αναμέτρησης.

Ο Σενεγαλέζος έχει αγωνιστεί λίγο φέτος, σε 90λεπτα μόνο εναντίον της Μίλαν στην Ευρώπη και του Λεβαδειακού στο Κύπελλο, καθώς σε αυτό το πρώτο δίμηνο της σεζόν ήταν πίσω στα πλάνα του Μαρτίνς. Και στα δύο αυτά παιχνίδια αγωνίστηκε αριστερός στόπερ, έχοντας δίπλα του τον Ροντερίκ Μιράντα. Ούτε με τον Μεριά έχει παίξει, ούτε με τον Βούκοβιτς. Διότι ο Σισέ μπορεί να παίξει και δεξί στόπερ φυσικά και να έχει παρτενέρ τον Σέρβο.

Αυτό που επιχείρησε ο Μαρτίνς όλο αυτό το διάστημα ήταν να «δέσει» ένα κεντρικό δίδυμο και να προσπαθήσει να βρει «χημεία» στους στόπερ. Με τον Μιράντα και τον Βούκοβιτς στα πρώτα παιχνίδια, με τον Μεριά και τον Βούκοβιτς στη συνέχεια. Δεν αποκλείεται όμως να δούμε κάποια στιγμή και Μεριά, Σισέ μαζί στα στόπερ.

Για τον Σισέ ήταν φυσικά το παρθενικό γκολ του στην παρθενική συμμετοχή του στην Εθνική Σενεγάλης. Ιδανικό ντεμπούτο! Ο Μεριά έχει ήδη 18 διεθνείς συμμετοχές και το χτεσινό ήταν το δεύτερο γκολ του με την Εθνική, καθώς είχε σκοράρει με πέναλτι πέρυσι τον Σεπτέμβρη, σε μία νίκη με 2-1 της Τυνησίας επί του Κονγκό. Ο Μεριά που θα μπορούσε και στον Ολυμπιακό να έχει βάλει περισσότερα τέρματα από αυτό εναντίον του ΠΑΣ, καθώς μπαίνει καλά στις φάσεις στα «στημένα» και γίνεται πολύ απειλητικός. Ειδικά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είχε τρεις τέτοιες ευκαιρίες να σκοράρει...