Ολυμπιακός: Το Ανόβερο δεν είδε «αλχημείες» με Σισέ

Οι Γερμανοί που ταξίδεψαν έως το Ντακάρ για να δουν το παιχνίδι Σενεγάλη – Σουδάν, είχαν την ευκαιρία να τον ξαναδούν σε ρόλο στόπερ και όχι ως «κόφτη» όπως είχε αναφερθεί μεσοβδόμαδα στα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ.

Ολυμπιακός: Το Ανόβερο δεν είδε «αλχημείες» με Σισέ

Ντεμπούτο με γκολ για τον Σισέ με τη φανέλα της Εθνικής Σενεγάλης, ο οποίος στον πανηγυρισμό του έτρεξε κατευθείαν στον προπονητή του Αλιού Σισέ για να τον ευχαριστήσει για την ευκαιρία που του έδωσε.

Ο Αφρικανός στόπερ είχε – σύμφωνα με την κριτική των τοπικών ΜΜΕ – μία αρχοντική παρουσία. Μπορεί το Σουδάν να μην ήταν τόσο απειλητικό, αλλά σε τέτοια ματς αυτό που κοιτάζει αρκετός κόσμος είναι αν ένας ποδοσφαιριστής πατάει γερά στα πόδια του και είναι με φουλ αυτοπεποίθηση.

Κόντρα στο Σουδάν λοιπόν ο Σισέ έβγαλε ασπροπρόσωπο τον ομοσπονδιακό τεχνικό που τον ξεκίνησε.

Όλα όσα πέτυχε ο Σενεγαλέζος στο ντεμπούτο του κόντρα στο Σουδάν, έγιναν υπό το βλέμμα «κατασκόπου» του Ανόβερου. Μπορεί οι Γερμανοί να μην αποκάλυψαν τον λόγο παρουσίας τους στο μακρινό Ντακάρ, αλλά το γεγονός ότι είχαν καταθέσει επίσημη πρόταση 6 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν πήγαν για τουρισμό εώς την Σενεγάλη.

Το σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο Σισέ έπαιξε αριστερό στόπερ. Και έχει ενδιαφέρον αυτή η λεπτομέρεια, γιατί όλη την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν ένα σωρό ρεπορτάζ στην Σενεγάλη που ανέφεραν ότι ο άσος του Ολυμπιακού θα έπαιζε «κόφτης», σε μία θέση που είχε παίξει μια-δυο φορές στην Αζαξιό. Τελικά, δεν... χαραμίστηκε στην «κουλούρα», αλλά επιλέχθηκε στην κλασική του θέση ( στο κέντρο της άμυνας).