Κακοκαιρία «Nτάνιελ» και... τυφώνας Ποντένσε

Βρε πως τα φέρνει η ζωή... Και πιο συγκεκριμένα η χρονική συγκυρία.

Κακοκαιρία «Nτάνιελ» και... τυφώνας Ποντένσε

Την ίδια στιγμή που, για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, το όνομα «Ντάνιελ» είναι συνώνυμο της καταστροφής και του ολέθρου, αφού η κακοκαιρία - πρώτη του τρέχοντος φθινοπώρου, στην οποία δόθηκε το συγκεκριμένο όνομα- άφησε εκτός από ανυπολόγιστες καταστροφές και πλημμυρισμένες περιουσίες έναν νεκρό και κάμποσους αγνοούμενους στην (ήδη ταλαιπωρημένη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού) Μαγνησία, για να απειλεί πλέον κι άλλες περιοχές στο πέρασμά της, το ίδιο, ακριβώς, όνομα αποτελούσε... «χαράς Ευαγγέλιο» για τους απανταχού φίλους του Ολυμπιακού!

Βλέπετε ένας άλλος Ντάνιελ, ο... Ποντένσε -ο οποίος συνήθιζε να σπέρνει τρόμο μόνο στις αντίπαλες άμυνες- επιστρέφει μετά από 3,5 χρόνια απουσίας στα ξένα (σ. στην Premier League με τους «λύκους» της Γουλβς ) για να ξαναγίνει κάτοικος Πειραιά, φορώντας εκ νέου την ερυθρόλευκη φανέλα!

Η κίνηση, αποτέλεσε μια κάτι παραπάνω από ευχάριστη έκπληξη κι εξέλιξη για τους φίλους των Πειραιωτών, οι οποίοι –παρότι, κατά την πρώτη του θητεία (καλοκαίρι 2018 – Γενάρης 2020), του είχαν κολλήσει τη «ρετσινιά» του χασογκόλη– εκτίμησαν κατά τη διάρκεια της απουσίας του τη σημασία του στην ομάδα τους.

Για να λέμε και του στραβού του δίκιο, βοήθησε σ’ αυτήν την συνειδητοποίηση το γεγονός ότι κανείς όσους διαφημίστηκαν ότι ήρθαν ως «αντί-Ποντένσε» δεν κατάφεραν, κατά το κοινώς λεγόμενο, να μπουν στα... παπούτσια του βραχύσωμου (σ. 165 τα εκατοστά που τον χωρίζουν από το έδαφος) διεθνούς Πορτογάλου ακραίου επιθετικού!

Οι κούρσες στα άκρα κι ανατροπές επί δύσμοιρων αμυντικών έγιναν δυσεύρετο είδος κι η συντριπτική πλειοψηφία των ερυθρόλευκων οπαδών αναπολούσε τότε που... όργωνε την πτέρυγα, θυμίζοντας... τυφώνα!

Παρότι είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η «ξαναζεσταμένη σούπα», ποδοσφαιρικά μιλώντας, ποτέ δεν είναι σαν την πρώτη φορά που παρουσιάζεται το... πιάτο (παραθέτοντας έναν όχι ευκαταφρόνητο και πειστικό αριθμό παραδειγμάτων, για να τεκμηριώσουν την άποψη τους...), στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν κάποια δεδομένα που επιτρέπουν την αισιοδοξία ότι δεν θα ισχύσει ο τίτλος του τραγουδιού του... Πασχάλη Τερζή («Επιστροφές - Kαταστροφές»)!

Ο, γεννημένος στην Οέιρας, εξτρέμ είναι στην ωριμότερη ποδοσφαιρική του ηλικία (σ. στα τέλη του επόμενου μήνα κλείνει τα 28 του χρόνια) κι αν δεν έχει, ενδεχομένως, τη... φούρια των 24 ετών να «κατακτήσει» (καθιερωθεί, αν θέλετε) το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με την οποία έφυγε πριν 3,5 χρόνια, έχει, σίγουρα, τις παραστάσεις του προαναφερθέντος διαστήματος στην Premier League, οι οποίες μετατρέπουν το, αμυντικογενές κι αντιτουριστικό, πρωτάθλημα της ημεδαπής σε... περίπατο, για κάποιον που σταδιοδρόμησε στο ύπατο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Αρκεί, φυσικά, ο Ποντένσε (όπως και κάθε ποδοσφαιριστής άλλωστε...) να είναι συνειδητοποιημένος.
Όχι μόνο «σώματι», αλλά και «ψυχή τε», αφοσιωμένος στη νέα (και συνάμα παλιά του ομάδα).

Το αντίθετο, δηλαδή, απ’ ότι συνέβη στο τελευταίο στάδιο της πρώτης του θητείας, όταν πίεζε, ξεσηκωμένος (από μάνατζερ και περίγυρο), στην προοπτική ν’ αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού φούτμπολ.

Τώρα που το όνειρο έγινε πραγματικότητα, δίχως κανένα ποδοσφαιρικό απωθημένο, πια, ο Ποντένσε μπορεί να επαναφέρει το τόσο απαραίτητο για το, φτωχό σε θέαμα, ελληνικό φούτμπολ παιχνίδι του, το οποίο αποτελεί «κράχτη» για τους φίλους της ομάδας του (κι όχι μόνο), οι οποίοι το νοστάλγησαν.

Σίγουρα θ’ αποτελέσει μια από τις ατραξιόν της Super League κι έναν από τους λόγους που στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν για επανάκτηση των εγχώριων πρωτείων.