Ολυμπιακός: Στατιστικός κυρίαρχος κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Τι λένε οι αριθμοί για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο passing game.

Ολυμπιακός: Στατιστικός κυρίαρχος κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Έχουν ενδιαφέρον κάποια στατιστικά στοιχεία με την ολοκλήρωση έξι αγωνιστικών της Super League. Το ότι ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά βρίσκεται στην κορυφή σχεδόν όλης της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας είναι από τα περίεργα του φετινού πρωταθλήματος.

Για παράδειγμα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σχεδόν διπλάσιες τελικές από τον ΠΑΟΚ. (94 έναντι 56 του «Δικεφάλου» του Βορρά), ωστόσο δεν είναι μόνο η παραγωγή που έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Για τον φετινό Ολυμπιακό δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πει για το γεγονός ότι κυκλοφορεί την μπάλα καλά, με άνεση, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και ώρες ώρες δίνει την εντύπωση ότι αργά ή γρήγορα με την μπάλα κάτω και όχι με γιόμες θα φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Τι λέει λοιπόν η στατιστική υπηρεσία για το passing game του Ολυμπιακού; Έχει 455 σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχει 302 και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του ότι οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν και παίζουν πιο στρωτό ποδόσφαιρο από τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Λουτσέσκου παίζει πολύ με τις στατικές φάσεις, με βαθιές μπαλιές και λιγότερο με τη μπάλα κάτω. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει περάσει μια διαφορετική νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές του.

Η δε ΑΕΚ έχει 353 σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να μην αποτυπώνεται 100% η στατιστική στο βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο υπάρχει μια εικόνα π.χ. για την ποιότητα και τη διαφορά της ικανότητας τους ενός ρόστερ από του άλλου. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει υλικό για να τσουλήσει την μπάλα και να την κυκλοφορήσει καλύτερα από τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου.