Ξαναγίνεται ομάδα

Στα φετινά φιλικά προετοιμασίας του ο Ολυμπιακός κατέκτησε δύο νίκες  και ορισμένοι έτρεξαν να βγάλουν γρήγορα συμπεράσματα αναφορικά με την εικόνα της ομάδας. Οι επίσημες υποχρεώσεις δεν άργησαν να έρθουν και οι Πειραιώτες μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά με στόχο την είσοδό τους στους ομίλους του UEFA Europa League.

Ξαναγίνεται ομάδα

Ο πρώτος χρονικά στόχος των «ερυθρόλευκων» επετεύχθη και το βάρος ρίχτηκε στο πρωτάθλημα, εκεί όπου οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχουν πετύχει τρεις νίκες σε τρία διαδοχικά παιχνίδια. Μάλιστα και στους τρεις εγχώριους αγώνες ο Ολυμπιακός κατάφερε να μη δεχτεί γκολ.

Μπορεί η δυναμική των αντιπάλων να μην ήταν υψηλή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το μηδέν στα μετόπισθεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Στο πρόσφατο παιχνίδι της Κυριακής η Λαμία στο πρώτο εικοσάλεπτο έπαιξε στην κόντρα επίθεση και έδειξε πως σ’αυτό το κομμάτι χρειάζεται βελτίωση ο Ολυμπιακός. Φυσικά καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη από το Σεπτέμβριο, αφού ακόμα όλες βρίσκουν τα πατήματά τους. Αυτό που έχει σημασία για τον Μαρτίνεθ και τους συνεργάτες του είναι το γεγονός πως δεν μέτρησαν κάποια απώλεια βαθμών πριν από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Έτσι ο Ισπανός προπονητής θα μπορεί να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία αυτές τις μέρες και να προετοιμάσει με «καθαρό» μυαλό την ομάδα του για το σημαντικό παιχνίδι της τέταρτης αγωνιστικής στην έδρα της ΑΕΚ. Ο αγώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον τεχνικό του Ολυμπιακού να δει τη νέα του ομάδα να αγωνίζεται σε ένα πιο υψηλής έντασης παιχνίδι για τα ελληνικά δεδομένα. Το ίδιο θα ισχύει και για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του πειραϊκού συλλόγου.

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» μέχρι στιγμής αφήνει καλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας και σίγουρα είναι καλύτερη σε σχέση με την περσινή. Φαίνεται πως ο Μαρτίνεθ έχει δουλέψει στην προετοιμασία της Αυστρίας και οι παίκτες του αντιλαμβάνονται τη φιλοσοφία που θέλει να τους περάσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περιπτώσεις των Μπιέλ και Μασούρα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μετά την περσινή νωθρή του σεζόν εμφανίζεται πιο ορεξάτος στο επιθετικό παιχνίδι και ψάχνει τις στιγμές του για να βάλει ένα γκολ. Όσον φορά τον Μασούρα η τοποθέτησή του δίπλα στον επιθετικό τον έχει απελευθερώσει και δεν είναι τυχαίο πως ήδη μετρά τρία γκολ στο πρωτάθλημα.

Η άνοδος των Μπιέλ και Μασούρα έχει θετικό αντίκτυπο και στο παιχνίδι του Φορτούνη, ο οποίος έχει ξεκινήσει φουριόζος τις φετινές του εμφανίσεις. Ο αρχηγός των Πειραιωτών βρίσκεται πίσω από κάθε γκολ του Ολυμπιακού και ηγείται της δημιουργίας. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτή που δίνει τις απαντήσεις.

Έως τώρα οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να είναι μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρίζουν βελτίωσης. Άλλωστε εκτός της Ελλάδας οι παίκτες του Μαρτίνεθ καλούνται να ανταγωνιστούν και ομάδες υψηλού επιπέδου στην Ευρώπη. Τα εμπόδια των Γουέστ Χαμ και Φράιμπουργκ μόνο εύκολα δεν θα είναι για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν να τις ανταγωνιστούν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Europa League. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα.