Η παράδοξη κόκκινη ακολουθία στις αναμετρήσεις Βόλος - ΑΕΚ

Αυτή ήταν η ενδέκατη αναμέτρηση ανάμεσα στον Βόλο και την ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα και στις πέντε από αυτές υπάρχει κόκκινη, ή κόκκινες κάρτες στα παιχνίδια τους.

Η παράδοξη κόκκινη ακολουθία στις αναμετρήσεις Βόλος - ΑΕΚ

Το παράδοξο είναι πως στις τρεις τελευταίες φορές σε μεταξύ τους κόντρα, η ομάδα που έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα στο γήπεδο πήρε τελικά και τη νίκη. Αυτό συνέβη βέβαια και χρονικά στην τελευταία κόκκινη της ΑΕΚ ανεξάρτητα αντιπάλου, αφού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος επικράτησε του ΠΑΟΚ στο Βόλο παρότι αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές.

Πριν από τη νίκη της ΑΕΚ την Κυριακή (3/9/23) το βράδυ με 3-2, ο Βόλος ήταν εκείνος που πήρε το τρίποντο στις 30 Ιανουαρίου 2022 ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, αλλά τότε ο Φαν Βέερτ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αρκετά αργά στο παιχνίδι (87') και αφού είχε σημειώσει τα δύο τέρματα της ομάδας της Μαγνησίας για το 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ της σεζόν 2021-22.

Κόκκινη κάρτα με δύο κίτρινες (87') υπήρξε και στο Βόλος - ΑΕΚ 1-0 στις 14 Μαρτίου 2021.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 που είχαν αποβολές και οι δύο ομάδες, υπήρξε ισοπαλία 2-2. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές (74' Παουλίνιο, 88' Σάκχοφ), ενώ ο Κολόμπο είχε δει δεύτερη κίτρινη για την ομάδα του Βόλου στο 85ο λεπτό.

Αποβολή υπήρξε και στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη Super League, στις 20 Οκτωβρίου 2019, όταν ο Μουνιόθ του Βόλου έφυγε με απευθείας κόκκινη στο 44ο λεπτό, αλλά αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο που επικράτησε η ομάδα που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα.

ΤΡΙΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑ ΜΑΝΤΑΛΟ

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Πέτρος Μάνταλος φεύγει νωρίτερα από το παιχνίδι και όλες του οι αποχωρήσεις είναι με απευθείας κόκκινη κάρτα και ποτέ με δεύτερη κίτρινη. Με την ΑΕΚ έχει δύο «αποχωρήσεις» και η προηγούμενη ήταν πάλι στο πρώτο ημίχρονο. Στην αναμέτρηση Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0 είχε δεχθεί απευθείας κόκκινη στο 39ο λεπτό.

Η άλλη του κόκκινη ήταν ως ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου στις 11 Ιουνίου 2014, όταν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου αποβλήθηκε.

Ο προηγούμενος που είχε αποχωρήσει για την ΑΕΚ με απευθείας κόκκινη κάρτα σε αναμέτρηση πρωταθλήματος ήταν ο Γεράσιμος Μήτογλου στις 31 Οκτωβρίου 2021 στο ΑΕΚ - Άρης 2-1, αναμέτρηση στην οποία είχε σκοράρει.

Πηγή: slgr.gr