Ο ΟΦΗ, τα γκολ από τις αλλαγές και η παράδοση με τον ΠΑΟΚ

Χωρίς νίκη για 14 διαδοχικά παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ο ΟΦΗ σε όλες τις διοργανώσεις ανεξάρτητα έδρας και αγνοούσε τη χαρά της επικράτησης από τις 4 Φεβρουαρίου 2015, όταν η αναμέτρηση τους στο Ηράκλειο είχε τελειώσει με σκορ 3-1 για τους Κρητικούς.

Ο ΟΦΗ, τα γκολ από τις αλλαγές και η παράδοση με τον ΠΑΟΚ

Από τότε υπήρξαν έξι αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα, όπου ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις νίκες, ενώ υπήρχαν και δύο ισοπαλίες. Ενδιάμεσα, στη διασταύρωση τους για το Κύπελλο Ελλάδος το 2019-20 ο Δικέφαλος είχε πάρει δύο νίκες.

Το γκολ του Αμπάντα στις καθυστερήσεις έφερε το τέλος αυτής της παράδοσης και παράλληλα ήταν το δεύτερο νικητήριο γκολ που πήρε ο ΟΦΗ από ποδοσφαιριστή του που μπήκε ως αλλαγή στη φετινή Stoiximan Super League. Το άλλο ήταν από τον Νέιρα, ο οποίος σημείωσε το 3-2 και πάλι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ΟΦΗ - Άρης 3-2.

Αυτές οι δύο νίκες απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης έβαλαν τέλος σε ακόμη ένα επίτευγμα που αγνοούσε ο ΟΦΗ αρκετά χρόνια. Η τελευταία σεζόν που είχε καταφέρει να επικρατήσει απέναντι στον Άρη και στον ΠΑΟΚ ήταν το 2006-07 και από τότε το σερί του Δικεφάλου δεν επέτρεψε να πάρει το απόλυτο από αυτά τα δύο εντός έδρας παιχνίδια του.

Η τελευταία φορά που ο ΟΦΗ είχε δύο νίκες στα πρώτα του τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2019-20, όταν ξεκίνησε με ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και στη συνέχεια επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας του Παναθηναϊκού και 3-1 του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο για την 3η αγωνιστική.

Πηγή: slgr.gr