Ολυμπιακός: Τεράστιο κέρδος και τα υγιή αποδυτήρια!

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα τη φετινή χρονιά, φαίνεται ότι βαδίζει σε σωστά ποδοσφαιρικά μονοπάτια και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα υγιή αποδυτήρια, ξέχωρα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις.

Ολυμπιακός: Τεράστιο κέρδος και τα υγιή αποδυτήρια!

Το παν σε ένα ομαδικό άθλημα είναι τα αποδυτήρια. Οι ομάδες για να κάνουν το πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς την επιτυχία, θα πρέπει να έχουν αποδυτήρια που θα σφύζουν από υγεία. Υπάρχουν βέβαια και σύλλογοι που έχουν επιτυχίες ακόμη και όταν οι παίκτες είναι «σφαγμένοι» με τον προπονητή τους. Αυτοί όμως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος πρόλογος; Επειδή όλος ο κόσμος ορθώς ασχολείται με την ηγετική παρουσία του Κώστα Φορτούνη, την «αναγέννηση» του Γιώργου Μασούρα, την κάψα του Μαντί Καμαρά να παίξει κι ενώ τον Ιούνιο έλεγε ότι δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα, τον... διαφορετικό Παναγιώτη Ρέτσο κ.ο.κ.

Υπάρχει ωστόσο μία λεπτομέρεια που είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για τον Ολυμπιακό: Τα υγιή αποδυτήρια! Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Αντόνιο Κορδόν έχουν καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να συμμαζέψουν μία κατάσταση που φάνταζε χρονοβόρα για να συμμαζευτεί.

Αυτό είναι το μυστικό για τον φετινό Ολυμπιακό. Μπορεί να έρθουν οι άσχημες βραδιές, μπορεί να έρθουν και τα αρνητικά αποτελέσματα, ωστόσο, το ισπανικό δίδυμο Κορδόν - Μαρτίνεθ έχει καταφέρει να κρατήσει μία ισορροπία στα αποδυτήρια σε μία περίοδο που όλα πηγαίνουν πρίμα για τον σύλλογο, έτσι ώστε να μην παρασύρεται κανένας.

Δεν αγχώνονται, δεν βιάζονται, δεν υπερενθουσιάζονται. Κι αυτά τα στοιχεία τα έχουν μεταλαμπαδεύσει και στους ποδοσφαιριστές. Διαβάστε προσεκτικά τις δηλώσεις που κάνουν και θα το καταλάβετε. «Να βελτιωθούμε, να δουλέψουμε κι άλλο, να διορθώσουμε τα λάθη μας», είναι ορισμένες από τις ατάκες των παικτών μετά από νίκες!

Όλο αυτό λοιπόν είναι έργο των Κορδόν και Μαρτίνεθ. Τα υγιή αποδυτήρια, η ταπεινοφροσύνη και φυσικά η δουλειά που γίνεται στο χορτάρι είναι τα τρία κύρια χαρακτηριστικά που «πρεσβεύουν» τον φετινό Ολυμπιακό.

Το αν θα τερματίσει πρώτος στο φινάλε της σεζόν, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε την άνοιξη. Ας σταματήσουμε όμως να ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με τα αποτελέσματα. Ας δούμε κι άλλα πράγματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία μίας ομάδας. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο φετινός Ολυμπιακός είχε αρχή, μέση και τέλος σε κάθε του απόφαση. Χτίστηκε με ποδοσφαιρική λογική και κατάφερε να κάνει εσωτερικές «μεταγραφές» με παίκτες που έμοιαζαν να έχουν κλείσει τον κύκλο τους!

Το 4-0 με το πολύ καλά οργανωμένο σύνολο της Λαμίας (σ.σ. ανώτερο από τον Ατρόμητο που είδαμε πριν μία εβδομάδα) ήταν απλώς το αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς που γίνεται στον Ρέντη. Ακόμα όμως θέλει δουλειά και έχουν απόλυτο δίκιο που το επισημαίνουν οι πρωταγωνιστές.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δυσκολότερα ματς, αλλά είπαμε: Ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ φαίνεται ότι γνωρίζουν τον τρόπο να διαχειριστούν ακόμη και μία ενδεχόμενη άσχημη βραδιά. Η ομάδα δείχνει να έχει στέρεες βάσεις και να μην υπερενθουσιάζεται ή να μην υπεραπογοητεύεται ανάλογα με το αποτέλεσμα. Το μυστικό ωστόσο είναι να εξακολουθούν να σφύζουν υγεία τα αποδυτήρια. Από εκεί ξεκινούν όλα! Και φυσικά να μην μπλέκονται στα πόδια των παικτών διάφοροι παρατρεχάμενοι.