ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-0: Τον εκτέλεσε ο Αμπάντα στο 95'

Ο ΟΦΗ μετά τον Άρη, κέρδισε στο Ηράκλειο και τον ΠΑΟΚ (1-0). Το χρυσό γκολ ο Αμπάντα στο 95ο λεπτό.  

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-0: Τον εκτέλεσε ο Αμπάντα στο 95'

Τεράστια νίκη για τον ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Η ομάδα του Ηρακλείου μετά τον Άρη, κέρδισε στην έδρα της και τον ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του ήττα τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το χρυσό γκολ ο Αμπάντα στο 95ο λεπτό, με τον β’ βοηθό αρχικά να ακυρώνει το γκολ για οφ σάιντ αλλά ο άσος του ΟΦΗ καλυπτόταν καθαρά και φυσικά ο Διαμαντόπουλος έδειξε σέντρα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε τις καλύτερες στιγμές για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο 20λεπτο με σουτ των Μεγιάδο, Μπάκιτς. Ο ΠΑΟΚ με αλλαγές στη σύνθεσή του και τον Κωνσταντέλια σε κεντρικό ρόλο πίσω από τον Τόμας δεν λειτούργησε καλά. Τα λάθη ήταν αρκετά στη μεσαία γραμμή και δεν είχαν οι φιλοξενούμενοι καθαρό μυαλό για να βγουν μπροστά, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που είχε κοντά τις γραμμές, δεν έκανε λάθη και κράτησε εύκολα το μηδέν.

Στο β’ ημίχρονο ο Λουτσέσκου πήγε τον Μουργκ πίσω από τον Τόμας και άφησε στα άκρα τους Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς. Λειτούργησε καλύτερα ο ΠΑΟΚ αλλά και πάλι δεν μπορούσε να φτάσει με μεγάλες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ο ΟΦΗ δεν είχε την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Νταμπράουσκας φρέσκαρε την επίθεσή του, ο Λουτσέσκου απάντησε με αλλαγές προσώπων και από τη στιγμή που δεν είδε κάτι να αλλάζει, πέρασε στον αγώνα τον Τζίμα και ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα παίζοντας με Σαμάτα, Τζίμα στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι που στο α’ μέρος είχαν τις στιγμές τους, στην επανάληψη έπαιξαν πιο κλειστά, σε ένα αγώνα με αρκετές διακοπές, ένταση και λίγο μπάλα. Οι αλλαγές του Νταμπράουσκας βοήθησαν και έδωσαν ενέργεια στον ΟΦΗ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που μετά τις κινήσεις του Λουτσέσκου και το 4-4-2 ήταν χειρότερος.

Μάλιστα ο Αμπάντα (είχε περάσει στο ματς στο 73’) ήταν αυτός που στο 95’ χάρισε τη σπουδαία νίκη στον ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ με 1-0, μετά την έξοχη πάσα του Τοράλ, ο οποίος επίσης είχε περάσει στο ματς στην επανάληψη (65’).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ «Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ»

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0

Σκόρερ: 90’ + 5’ Αμπάντα

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις…

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος – Καρώ (81’ λ. τρ. Λαμπρόπουλος), Πασαλίδης, Βούρος – Λάρσον, Γκαγιέγκος (81’ Νέιρα), Μεγιάδο, Μπάκιτς (73’ λ. τρ, Αμπάντα), Θοράρινσον – Ριέρα (65’ Τοράλ), Φελίπε (65’ Ντίκο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Κεντζιόρα (76’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66’ Μπάμπα) – Οζντόεφ, Σβαμπ (66’ Μεϊτέ) – Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς Α., Μουργκ (76’ Τζίμας) – Τόμας (66’ Σαμάτα).