Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-2: «Έσπασε το ρόδι» στο ντεμπούτο του Μάντζιου

Στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία του Άρη, οι «κίτρινοι» κέρδισαν 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης» και πήραν τους πρώτους πόντους στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Άρης - Αστέρας Τρίπολης 3-2: «Έσπασε το ρόδι» στο ντεμπούτο του Μάντζιου

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η νέα θητεία του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία του Άρη.

Στο ντεμπούτο του 53χρονου προπονητή στον πάγκο των «κίτρινων», η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και εξασφάλισε έτσι τους πρώτους της πόντους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Άρης, που προερχόταν από δύο ήττες στα προηγούμενα παιχνίδια του, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Αστέρα, ο οποίος προσπαθούσε να κάνει τη… ζημιά στον αντίπαλό του κυρίως με αντεπιθέσεις.

Στο 16’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν τελικά το σκορ με τον Ζαμόρα (1-0), ο οποίος βρήκε δίχτυα στο πρώτο του ματς στο βασικό σχήμα, ωστόσο τα χαμόγελα στο «στρατόπεδο» της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν κράτησαν πολύ.

Στο 28’ από λάθος του Φεράρι, ο Κρέσπι έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Μπαρτόλο, με τον Αργεντινό να κάνει το δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι για το 1-1 του Αστέρα και να σκοράρει έτσι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην κατηγορία.

Στην επανάληψη ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του με την ελπίδα να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματα και πίεσε τον Αστέρα, που ήταν καλά στημένος στην άμυνα. Στο 61’ η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε τελικά «καρπούς», με τον Μορόν να γράφει το 2-1 από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ρουπ, ενώ στο 82’ ήρθε και το 3-1 με τον Φαμπιάνο να σκοράρει με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μορόν από μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου.

Ο Αστέρας όμως δεν κατέθεσε τα… όπλα και στο 85’ μείωσε σε 3-2 με τον Μάντζη, ο οποίος είχε μπει στο ματς μόλις δύο λεπτά αργότερα ως αλλαγή. Ως το φινάλε όμως, οι γηπεδούχοι διασφάλισαν το υπέρ τους σκορ και πανηγύρισαν τελικά το τρίποντο.

ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-2

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Μοντόγια, Μπράμπετς, Φεράρι, Φαμπιάνο – Νταρίντα (95’ Πάβισιτς), Ντουκουρέ, Ρουπ (76’ Τζούρασεκ) – Ζαμόρα (76’ Μενέντες), Κάρλσον (76’ Χριστοδουλόπουλος), Μορόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Γκαρθία (73’ Καρμόνα), Καστάνιο, Πίτσου (83’ Χριστόπουλος), Άλβαρες – Μουνάφο (46’ Σουρλής), Αλάγκμπε – Κρέσπι (83’ Μάντζης), Μπαρτόλο, Σίτο (73’ Καλτσάς) – Μιριτέλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτριος Σαμοΐλης και Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καστάνιο, Παπαδόπουλος, Κουέστα