Ολυμπιακός - Λαμία 4-0: Φορτούνης λαμπρός τον οδηγεί!

Ο... σόουμαν Κώστας Φορτούνης με δύο ασίστ και ένα γκολ πρόσθεσε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του στο 4-0 του Ολυμπιακού επί της αξιόμαχης Λαμίας.

Ολυμπιακός - Λαμία 4-0: Φορτούνης λαμπρός τον οδηγεί!

Ο Ολυμπιακός πήρε άλλο ένα τρίποντο. Έκανε το «τρία στα τρία» τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 4-0 της Λαμίας σε ένα παιχνίδι που έλαμψε ξανά το άστρο του Φορτούνη. Ο αρχηγός έφυγε από το γήπεδο έχοντας ένα γκολ, δύο ασίστ και κάμποσες ευκαιρίες που δημιούργησε ο ίδιος. Η Λαμία ήταν αξιόμαχη, είχε τις στιγμές της, αλλά όταν οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν τους αυτοματισμούς τους με μπροστάρηδες τους Φορτούνη και Μασούρα, τότε έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση με ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι βαδίζει σε σωστά ποδοσφαιρικά μονοπάτια, καθώς ήταν αρκετά παραγωγικός και δημιουργικός.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΟΡΤΕΓΚΑ!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν το πολυσκέφτηκε με τον Ορτέγκα. Από τη στιγμή που τον είδε να προπονείται σε φουλ ρυθμούς και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση στον Ρέντη, τον έριξε στη μάχη από την αρχή! Ο Αργεντινός έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα παίζοντας στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Κίνι πέρασε δεξιά αντί του Ροντινέι. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα και οι Ντόη – Ρέτσος το αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Έσε και Καμαρά, ενώ η τριάδα που πλαισίωνε τον Ελ Κααμπί ήταν οι Μασούρας, Φορτούνης και Μπιέλ. Η δε Λαμία με το 4-2-3-1 του Λεωνίδα Βόκολου κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Καρλίτος.

ΤΟ 2-0 ΜΕ ΚΕΦΑΤΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΛΑΜΙΑ

Εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο ο Κώστας Φορτούνης απέναντι σε μία Λαμία που έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρώτο 10λεπτο. Για την ακρίβεια ο Καρλίτος ήταν εκείνος που ταλαιπώρησε την άμυνα των Πειραιωτών, έχοντας μάλιστα δύο χαμένες ευκαιρίες στο 10’ (απέκρουσε ο Πασχαλάκης) και στο 11’ (απομάκρυνε ο Ντόη με τάκλιν). Ο Ολυμπιακός που είχε την κατοχή και την κυκλοφορία, κατάφερε τελικά από μία στατική φάση να βρει γκολ κι ενώ στο 6’ ο Μπιέλ είχε αστοχήσει από εξαιρετική θέση έπειτα από έξοχη ενέργεια του Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος μάλιστα με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ έκανε την σκαφτή πάσα στον Μασούρα που σούταρε με τη μία μέσα από την περιοχή και άνοιξε το σκορ στο 17’. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον κεφάτο Φορτούνη που είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του έπειτα από κακή απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς της Λαμίας. Σούταρε με δύναμη και… 2-0 στο 32’. Η Λαμία ανοίχτηκε ακόμα περισσότερο και έψαξε το γκολ. Σε μία αντεπίθεση με τη συρτή παράλληλη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου και την απομάκρυνση του Πασχαλάκη, λίγο έλειψε να προκαλέσει προβλήματα στο 43’. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έφτασε μια ανάσα από την επίτευξη ενός ακόμη τέρματος, αλλά ο Φορτούνης έπειτα από γύρισμα του Ορτέγκα, δεν σούταρε απευθείας και έκανε την παραπάνω ντρίμπλα, με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν οι αμυντικοί της Λαμίας. Σε γενικές γραμμές ο Έσε έτρεξε αρκετά, ο Μασούρας επίσης ήταν… μηχανάκι για ακόμη μία φορά, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Κίνι και Ορτέγκα.

ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Με έναν Φορτούνη να εξακολουθεί να είναι ορεξάτος, με τον Κίνι να τον ακολουθεί επίσης, τον Μασούρα να είναι ένας μόνιμος πονοκέφαλος για τη Λαμία και τον Ροντινέι όταν μπήκε στο ματς στο 59’ να γίνεται πρωταγωνιστής στο 3-0, καθώς από δική του επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά, ο Βασιλαντωνόπουλος αιφνιδιάστηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 62’. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το σόου τους και μέσα σε τέσσερα λεπτά (65-68’) έχασαν το τέταρτο τέρμα με Μασούρα, Φορτούνη και Ελ Κααμπί σε τρεις περιπτώσεις! Όσο περνούσε η ώρα οι αυτοματισμοί έβγαιναν ολοένα και περισσότερο, ενώ στο 87’ ο Φορτούνης είχε και δοκάρι, έπειτα από πάσα του Μπρίνιτς. Χορταστικός και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, που βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Ελ Κααμπί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από ασίστ - ποιου άλλου; - του Φορτούνη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 4-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Σκόρερ: 17’ Μασούρας, 32’ Φορτούνης, 62’ αυτ. Βασιλαντωνόπουλος, 90+5' Ελ Κααμπί

Κίτρινες: 35’ Ρέτσος, 69’ Μπιέλ – 17’ Τζανετόπουλος, 38’ Μαρτίνεθ

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης - Κίνι, Ρέτσος (59’ Φρέιρε), Ντόη, Ορτέγκα (59’ Ροντινέι) – Έσε (74’ Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά, Φορτούνης, Μπιέλ (81’ Μπρίνιτς) – Μασούρας (74’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ - Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Πάβλαβετς, Σαραμαντάς - Στάνκο, Νούνιες (81’ Τζανδάρης) – Μαρτίνεθ (46’ Μούλα), Σλίβκα, Τσιλούλης (46’ Λόνγκο, 63’ λ.τρ. Ακούνια)) – Καρλίτος (85’ Μάλτσι).