Ολυμπιακός-Λαμία: Κυρίαρχοι οι Πειραιώτες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις

Διαβάστε αναλυτικά την παράδοση των αναμετρήσεων που έχει δώσει ο Ολυμπιακός με την Λαμία. 

Ολυμπιακός-Λαμία: Κυρίαρχοι οι Πειραιώτες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις

Έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με την Λαμία έχει ο Ολυμπιακός, χωρίς η ομάδα της Φθιώτιδας να καταφέρει να σημειώσει γκολ σε αναμέτρηση με γηπεδούχους τους Ερυθρόλευκους.

Η περσινή νίκη με 2-0 ήταν η τρίτη με αυτό το σκορ, το οποίο πλέον είναι το δημοφιλέστερο στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ενώ ακολουθεί το 3-0 με δύο εμφανίσεις και υπάρχει ακόμη μια με 1-0.

Μπορεί οι επιδόσεις της Λαμίας στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να είναι στο ναδίρ, αφού έχει 12 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας, αλλά για το Κύπελλο Ελλάδος έχει καταφέρει να πάρει νίκη και να αφήσει εκτός συνέχειας του θεσμού τους Ερυθρόλευκους.

Το 2018-19 για τα προημιτελικά του θεσμού, υπήρξε ισοπαλία 3-3 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Λαμία και στην ρεβάνς του σταδίου Καραϊσκάκης η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε με 1-0 και απέκλεισε τον Ολυμπιακό στη φάση των προημιτελικών.

Ο Ελ Αραμπί είναι ο πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων με τη Λαμία, αφού έχει σκοράρει στα πέντε από τα επτά ματς που έχει αντιμετωπίσει την Λαμία για το πρωτάθλημα ανεξάρτητα έδρας και έχει συνολικά 7 γκολ κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων ήταν για το Κύπελλο Ελλάδος, στις 21 Νοεμβρίου 1979, με διαφορά κατηγορίας μεταξύ τους και ο Ολυμπιακός επικράτησε με το εντυπωσιακό 7-0 για την πρώτη φάση του θεσμού. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι το 1985-86 για το Κύπελλο, με σαφώς καλύτερη εικόνα για την Λαμία, η οποία ηττήθηκε με 2-1 εκτός και 1-0 στην έδρα της.

6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

- ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

- ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ: 13-0